I zdravá jídla mohou výborně chutnat
Cizrna – Římský hrách neboli humus
Cizrnu dnes už zná skoro každý, protože tato luštěnina obsahuje velké množství přírodního vápníku, hořčíku a fosforu. Dá se vypěstovat na zahrádce, mnohem jednodušší ale bude, když si jí zakoupíte sušenou a nebo předvařenou třeba v plechovce. Nyní Vám nabízíme výborný arabský recept na zeleninový salát.
Budete potřebovat:
Sezamovou pastu
Sůl, římský kmín
Vařenou cizrnu
Rajčata, petržel, drcený česnek
Olivový olej
Postup:
Bílý jogurt smícháme se sezamovou pastou v poměru 3:1 a přidáme 2 lžičky soli a lžičku římského kmínu (ten pomáhá při trávení luštěnin). Přidáme vařenou cizrnu (pokud si ji vaříme sami, je vhodné ji den předem namočit a následně vařit do měkka), nakrájená rajčata a petrželovou nať. Dochutíme drceným česnekem a zakápneme olivovým olejem. Jako přílohu podáváme arabský chléb, který rovnou může posloužit jako příbor. Doufám, že si na tomto zdravém netradičním jídle pochutnáte stejně jako my 🙂
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.