Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Houbové recepty

Srp 1005 Autor: Redakce
  • Houbové řízky trochu jinak

řízky z hub s parmazánemČtenářka Dana Holoubková nám poslala recept na netradiční houbové řízky. Očištěné houby nasolíme, mírně pokmínujeme. Pak si připravíme hladkou mouku a rozšlehané vajíčko na obalení. Místo strouhanky použijeme na jemno nastrouhaný parmazán.

Řízečky dostanou inovativní chuť a Vy jistě za tento jednoduchý recept dostanete od rodiny pochvalu. Jako přílohu můžete zvolit pečivo nebo vařený brambor.

  • Houbové těstoviny

Předem si nachystáme těstoviny uvařené al dente (nejvhodnější jsou fussili nebo mašličky). Pak si jednoduše nachystáme nejlépe více druhů hub. Spěníme cibulku nakrájenou na větší kousky a přidáme kostičky hub, nejdříve ty tvrdší (hřibovité) a následně masáky a čirůvky. Když houby změknou, přidáme sůl, pepř, kmín a provensálské koření. Všechno přimícháme k těstovinám a podáváme. Pokud chcete recept inovovat, tuto směs zapečte s vajíčky rozšlehanými s vejci a trochou muškátového oříšku. Recept nám poslal pan Slavomír z Prahy

  • Halušky na houbový způsob

Nachystáme si klasické těsto na halušky, kdy nastrouhané brambory smícháme s houbovým základem. Ten připravíme z nadrobno nakrájených hub, které jsme osmahli do měkka. Do směsi hub a brambor přidáme trochu soli, drcený kmín a jiné koření podle chuti. Pak přidáme na hodně jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný stroužek česneku. Vše spojíme vejcem. Hustčí těsto pak pomocí haluškového síta vyříme, ale dá se i osmahnout. Já si vždy udělám těsta více, v lednici vydrží do druhého dne a 2 dny máme jiný pokrm. K oběma variantám se hodí zelenivý nebo zelný salát. Tento recept na 2 způsoby nám zaslala paní Renata z Brna.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Jedna reakce na Houbové recepty
  • Rudolf 7.8.2011 (18:04)

    Myslím,že je lepší sušit přesně opačným způsobem.Houby krájet asi 4mm silné,sušit co nejrychleji na slunci,žádnou vůni neztratí,když použít troubu,tak jenom k dosušení,ale ne na 150,ale na 50-60 stupňů,jinak houby zčernají.Houby krájené na 4-5 mm,jsou po usušení dobře skladovatelné,nevznikne z toho lámanka a prach,po namočení a uvaření to jsou opravdu plátky hub a je do čeho kousnout.Při pomalém sušení ve stínu vzniká možnost plísní.Bylo by dobré,než pustit nějakou radu,tuto prokonsultovat s mykologickým odborníkem.Zdravím Rudolf.

Kategorie
<<Říj 2020>>
PÚSČPSN
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist