Fotorecept: Hrnkový rebarborový koláč
Receptů na koláče je opravdu velká spousta. Zkuste ten náš a rozhodně nebudete litovat. Je neuvěřitelně jednoduchý (bez vážení surovin) a opravdu výtečný. Vláčný vydrží i několik dní, pokud ho ale do té doby nesníte. Navíc lze použít jakékoliv ovoce. Klasická bublanina je tedy povznesena na nevšední pochoutku!
Budete potřebovat
- 3 listy rebarbory (=asi 1-1,5 hrnku nakrájené)
- 1 kelímek bílého jogurtu (200 gr)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 2 vejce
- ½ hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- špetku soli
- podle potřeby mléko (asi ¼ hrnku)
Na žmolenku budete potřebovat
- 1/3 másla o pokojové teplotě
- 4 lžíce cukru krupice
- 5 lžic hrubé mouky
Fotopostup
1. Troubu rozehřejeme na 175 stupňů. Očistíme a nakrájíme rebarboru na menší kousky a vymažeme a vysypeme větší plech.
2. Všechny sypké suroviny smícháme a následně vymícháme s tekutými v těsto. Konzistence je taková, aby se dalo vylít na plech a uhladit. V případě potřeby těsto zředíme trochou mléka.
3. Těsto vylejeme na plech.
4. Těsto stěrkou rozprostřeme po celém plechu.
5. Navršíme rebarboru či jiné ovoce.
6. Nachystáme žmolenku. Rukama smícháme mouku s cukrem a změklým máslem. Pokud chcete žmolenku opravdu sypkou, přidejte ještě trochu mouky.
7. Žmolenku navršíme na koláč s ovocem.
Pečeme asi 35 minut na 175 stupňů. Dobrou chuť!
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.