Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Fotorecept: Hrnkový rebarborový koláč

Čvc 1502 Autor: Redakce

Receptů na koláče je opravdu velká spousta. Zkuste ten náš a rozhodně nebudete litovat. Je neuvěřitelně jednoduchý (bez vážení surovin) a opravdu výtečný. Vláčný vydrží i několik dní, pokud ho ale do té doby nesníte. Navíc lze použít jakékoliv ovoce. Klasická bublanina je tedy povznesena na nevšední pochoutku!

Budete potřebovat

  • 3 listy rebarbory (=asi 1-1,5 hrnku nakrájené)
  • 1 kelímek bílého jogurtu (200 gr)
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 2 vejce
  • ½ hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • špetku soli
  • podle potřeby mléko (asi ¼ hrnku)

Na žmolenku budete potřebovat

  • 1/3 másla o pokojové teplotě
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 5 lžic hrubé mouky

Fotopostup

1. Troubu rozehřejeme na 175 stupňů. Očistíme a nakrájíme rebarboru na menší kousky a vymažeme a vysypeme větší plech.

kolac rebarbora

2. Všechny sypké suroviny smícháme a následně vymícháme s tekutými v těsto. Konzistence je taková, aby se dalo vylít na plech a uhladit. V případě potřeby těsto zředíme trochou mléka.

kolac rebarbora

3. Těsto vylejeme na plech.

kolac rebarbora

4. Těsto stěrkou rozprostřeme po celém plechu.

kolac rebarbora

5. Navršíme rebarboru či jiné ovoce.

kolac rebarbora

6. Nachystáme žmolenku. Rukama smícháme mouku s cukrem a změklým máslem. Pokud chcete žmolenku opravdu sypkou, přidejte ještě trochu mouky.

kolac rebarbora

7. Žmolenku navršíme na koláč s ovocem.

kolac rebarbora

Pečeme asi 35 minut na 175 stupňů. Dobrou chuť!

kolac rebarbora

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist