Domácí utopenci jako z hospody
Také si myslíte, že gulášek, utopenci a nakládaný hermelín je z hospody jednoduše nejlepší? My vám přinášíme recept na nakládané buřty-utopence. Recept jsme získali od místní pivnice, kam se na utopence sjíždí cyklisti z širokého okolí. Špekáčky (receptura z 30. let) jsme koupili ve vyhlášeném uzenářsví U Bejra v Kněžmostě.
1kg kvalitních špekáčků
600 ml vody
300 ml klasického octu
½ lžičky čerstvě mletého pepře
1 lžíce slunečnicového oleje
3 bobkové listy
3 kuličky nového koření
2 lžičky soli
½ lžičky cukru
2 velké cibule
V prvé řadě si připravíme nálev na utopence, protože ten musí chladnout. Jednoduše dáme do kastrolu všechny suroviny (krom cibule a buřtů) a svaříme, dokud nebude sůl a cukr rozpuštěný. Očištěnou cibuli nakrájíme na úzké proužky, buřty rozpůlíme. Vše smícháme ve skleněné lahvi nebo plastové misce a zalijeme vychladlým lákem. Podle chuti můžete přidat nakládané kozí rohy, kapie, olivy, kyselé okurky a podobně. Utopence pak necháme uležet v chladu 3 – 7 dní.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.