Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Domácí rozvar na sushi rýži

Úno 1617 Autor: Redakce

sushi ryzeSamozřejmě můžete koupit hotový sushi ocet, ten je ale pro český jazýček poněkud příliš kyselý a samozřejmě také drahý. Není nic jednoduššího, než si podle jednoduchého návodu připravit rozvar na sushi rýži po vlastní ose. Na jeden kg uvařené rýže je třeba cca 1 dcl rozvaru (jen přibližné množství – je nutné řídit se vlastní chutí).

Uvedené množství vystačí na dochucení zhruba 300 g neuvařené rýže. Pokud vaříte rýže méně, zbytek ochuceného octa na sushi můžete klidně skladovat pár měsíců v chladničce, případně jej využít jako zálivku na salát nebo součást různých dresingů. 

Budete potřebovat:

  •  60 ml rýžového octa
  • 10 ml SAKE (není nezbytně nutné)
  • 10 g soli
  • 60 gr cukru
  • 1/4 limetky (pouze šťáva)

Postup: Nálev zahříváme, dokud se vše nerozpustí. Pak jím dochutíme asi 20 min odstátou rýži. Určitě ho nenalijte na rýži všechen najednou na a už vůbec ne na jedno místo. Hotový rozvar nalívejte rovnoměrně do ještě horké rýže a jemně ho s ní vmíchejte (nemícháme silou, rýže by ve výsledku neměla být kašovitá), ochutnejte a v případě potřeby dochuťte zbytkem octového rozvaru.

Recept na domácí nakládaný zázvor najdete ZDE.

sushi oblezeny talir

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist