Domácí paštika
Domácí paštiky jsou velmi vyhledávanou pochoutkou. Je jasné, že domácí paštiku nebudete připravovat obden, ale na výjimečné příležitosti se zcela určitě hodí. Nenechte se mýlit, že na paštiku budete potřebovat jen játra, i když ta jsou samozřejmě nepostradatelná.
Na výbornou kachní paštiku budete potřebovat
150 g kachního masa
300 g kachních jater
250 ml smetany
150 ml vody nebo bílého vína
4 vejce
100 g másla
5 lžic oleje
Cibule, česnek, koření (2 bobkové listy, špetka tymiánu, bílého pepře, muškátového oříšku a rozmarýnu, 20 kuliček barevného pepře), sůl podle chuti
Najemno nakrájenou cibulku osmahněte na oleji až zesklovatí, přidejte česnek na plátky a koření (ne sůl!). Cca za 2 minuty přidejte rozemleté maso a játra, vejce a máslo. Zalijte vodou nebo vínem, osolte a povařte do měkka. Mírně vychladlou směs rozmixujte tyčovým mixérem, v případě potřeby dochuťte a rozlejte do srnčích hřbetů. Na vrch každé paštiky dejte ještě kousek másla a trochu vody. Pečte na 110 stupňů asi 25 minut.
Náš tip: Místo cibule použijte šalotku nebo bílou cibuli. Játra nechte několik hodin v ledničce namočená v mléce. Paštiku po vyjmutí z pečící nádoby ozdobte kuličkami zeleného nakládaného pepře.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.