Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Domácí čokoládová bonboniéra

V poslední době se stále častěji setkávám s trendem „home made“ produktů. Snad všichni si oblíbili možnost vytvořit různé produkty sami v pohodlí domova. Člověk si ozkouší něco nového, zjistí, zda i on zvládne za pomoci svých rukou něco zajímavého vyrobit a jako bonus obdrží báječný pocit, že vytvořil něco, co je opravdu chutné a i na pohled uspokojivé. Je to skvělý pocit, který vám dává důvod se pochválit a být na sebe pyšný.

cokolada na valentynaSice ještě nejsem matkou, ale vzpomínám si, že mi maminka vždycky říkala, že nejlepší dárek je ten, který vyrobím sama. Nedávno jsem si na tuto větu vzpomněla a při vymýšlení toho, co koupit taťkovi k narozeninám jsem se nechala touto pravdivou větou inspirovat. Po prostudování několika zajímavých receptů věhlasných kuchařek a časopisů a přemýšlení nad tím, co má taťka rád, jsem vyrobila čokoládovou „home made“ bonboniéru. Pokud i vy máte doma mlsouna a přemýšlíte nad tím, čím ho potěšit, nechte se inspirovat tímto mnou trochu vylepšeným receptem.

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

  • 70 ml smetany ke šlehání s co nejvyšším obsahem tuku,
  • 100 g másla,
  • 30 g moučkového cukru,
  • 1 sáček vanilkového cukru,
  • 2 tabulky oblíbené mléčné čokolády (200 g),
  • 1 lžíce nugátu,
  • 5 ml tuzemáku,
  • kakao
  • nesolené oříšky (pistácie, mandle).

POSTUP PŘÍPRAVY:

Jako první si necháme v kastrůlku rozehřát smetanu, máslo a cukr. Když se všechny suroviny dobře rozpustí a prolnou, odstavíme kastrůlek z horké plotýnky, nalámeme do něj všechnu čokoládu a necháme ji v horké směsi za stálého míchání do hladka rozpustit. Na závěr vmícháme do směsi polévkovou lžíci nugátu a opět mícháme, dokud nevznikne hladká směs. Nyní necháme směs vychladnout a nejlépe do druhého dne uležet v ledničce.

rozpousteni cokolady

Před přípravou samotných čokoládových kuliček si připravíme ingredience, ve kterých budeme koule obalovat. Protože se mi líbila kombinace hnědé, světlé a zelené barvy, zvolila jsem kakao, mandle a pistácie. Ořechy je potřeba koupit v nesolené formě! Mandle můžete koupit loupané i se slupkou. Já kupuji se slupkou a pak je doma spařím v horké lázni tak, aby šla slupka dobře dolů. Oloupané ořechy nasekáme na drobné kousky a uděláme si z nich malou hromádku. Nyní už máme vše předpřipravené a můžeme se pustit do tvorby kuliček. Vychlazenou čokoládovou směs vyndáme z ledničky a malou lžičkou z ní odkrajujeme kousky, které v rukou vytvarujeme do malých kuliček.

darek na valentyna

Poté je obalujeme v kakau nebo oříškách. Tento proces je potřeba provádět poměrně rychle, protože čokoládová směs se v rukou rychle rozehřívá a kuličky pak lepí, nevypadají dobře a špatně se obalují.

Připravené kuličky dáme na pár minut opět do ledničky, aby pěkně zatuhly. Aby byl dárek kompletní, můžete čokoládové bonbóny vložit do malých cukrářských košíčků a naskládat je do krabičky nebo zabalit do celofánového sáčku.

domaci cokoladove bonbony

Ručně vyrobené dárky ocení snad každý

Nejen proto, že si je obdarovaný vědom, že jste si s vymýšlením a tvorbou tohoto dárku dali hodně práce, ale také proto, že do doma vyrobených dárků dáváte kromě kvalitních surovin, i jednu speciální přísadu: lásku. „Home made“ dárky mají nápad, jsou originální a obdarovaného bezpochyby potěší.

domaci bonboniera

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist