Dietní tofu krém nejen pro sportovce
Tofu je velmi oblíbenou surovinou pro nízký obsah kalorií a vysoký obsah kvalitních bílkovin. Tofu použijete do pomazánek, hlavních jídel, ale zdaleka největšího úspěchu dosáhnete, pokud tofu použijete na sladko. V dezertech jím nahradíte tučný máslový, ale i smetanový krém a chuť vás ohromí. Pokud krém dobře dochutíte, pochutnáte si podobně jako na klasických krémech z mascarpone.
Pokud tofu neznáte, představte si ho jako sojový tvaroh, obsahuje mnoho výživných látek a je zdraví prospěšnou náhradou živočišných bílkovin.
Někoho může odradit také hrudkovití struktura. Pomůžeme si ale mixérem, díky kterému docílíme krásně hladký krém. Stačí přidat trochu teplé vody a čas od času setřít nerozmixované drobky tofu ze stěn nádoby. Vzniklou hmotu dochuťte podle svého a využijte jako krém na jakýkoliv dezert. Stejně tak lze hmotu s úspěchem vršit do skleničky spolu s piškoty a ovocem. Zdravé mlsání bez výčitek pak máte nachystaný vcukuletu.
Na základní krém budete potřebovat:
balení tofu natural (180-200 g)
2-3 lžíce teplé vody
1-3 lžíce agávového sirupu (nebo jiného sladidla)
k tomu můžete přidat:
-dřeň z ¼ vanilkového lusku
-jakékoliv kompotované ovoce (okapané)
-sušené ovoce (předem opláchnout a min 2 hodiny namočit, rozmixovat)
-mražené ovoce
-kakao nebo karob
-rumové, mandlové či jiné aroma (postačí 3 kapky)
-skořici, perníkové koření…
-bílý jogurt
Na základní recept je také mnoho variací. Experimentujte a zjistěte, která varianta vám bude nejvíc chutnat.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.