Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Cukroví: Rohlíčky s karamelovým krémem

Pro 1821 Autor: Redakce

Krémové druhy cukroví jsou u nás nejoblíbenější. Zkuste tyto dokonale vyladěné rohlíčky s krémem ze Salka a rozhodně nebudete litovat. Vyrobíte totiž luxusní domácí zákusek, který zmizí z talířku mezi prvními. Jemné pečivo se po rozležení doslova rozplývá na jazyku.

salkovy krem

Na těsto budete potřebovat

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 70 g cukru moučka
  • 150g másla
  • 3/4 lžíce kakaa holandského typu
  • 2 žloutky
  • kapku citronového oleje
  • na špičku nože prášku do pečiva

Na krém budete potřebovat

  • 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
  • 1 kostku másla (250 g)

Na dozdobení: čokoládová poleva

Postup:

Den předem si uvaříme Salko (397ml). Neotevřenou plechovku dáme do vodní lázně a vaříme na mírném plameni 3,5 hodiny. Necháme zcela vychladnout ještě zavřené.

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odležet v ledničce (budou stačit 2 hodiny, ale klidně přes noc). Těsto vyndáme, necháme mírně povolit, vyválíme na cca 4 mm pláta pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 10 minut.

Karamelizované Salko vyšleháme s máslem na hladký krém, kterým naplníme cukrářský pytlík. Krém rovnoměrně nastříkáme na rohlíčky a necháme dobře zachladit. Nakonec je pocákáme čokoládovou polevou. V čokoládě je můžeme také namáčet (použití čokolády je dobrovolné, rohlíčky jsou perfektní i bez dozdobení.

karamelove rohlicky

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Bře 2019>>
PÚSČPSN
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist