Cukroví: Rohlíčky s karamelovým krémem
Krémové druhy cukroví jsou u nás nejoblíbenější. Zkuste tyto dokonale vyladěné rohlíčky s krémem ze Salka a rozhodně nebudete litovat. Vyrobíte totiž luxusní domácí zákusek, který zmizí z talířku mezi prvními. Jemné pečivo se po rozležení doslova rozplývá na jazyku.
Na těsto budete potřebovat
- 300 g hladké mouky
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 70 g cukru moučka
- 150g másla
- 3/4 lžíce kakaa holandského typu
- 2 žloutky
- kapku citronového oleje
- na špičku nože prášku do pečiva
Na krém budete potřebovat
- 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
- 1 kostku másla (250 g)
Na dozdobení: čokoládová poleva
Postup:
Den předem si uvaříme Salko (397ml). Neotevřenou plechovku dáme do vodní lázně a vaříme na mírném plameni 3,5 hodiny. Necháme zcela vychladnout ještě zavřené.
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odležet v ledničce (budou stačit 2 hodiny, ale klidně přes noc). Těsto vyndáme, necháme mírně povolit, vyválíme na cca 4 mm pláta pomocí formičky vykrajujeme rohlíčky. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 10 minut.
Karamelizované Salko vyšleháme s máslem na hladký krém, kterým naplníme cukrářský pytlík. Krém rovnoměrně nastříkáme na rohlíčky a necháme dobře zachladit. Nakonec je pocákáme čokoládovou polevou. V čokoládě je můžeme také namáčet (použití čokolády je dobrovolné, rohlíčky jsou perfektní i bez dozdobení.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.