CUKROVÍ: Plněné rohlíčky
Křehké těsto je zejména v období Vánoc velmi vyhledávané. Tyto rohlíčky jsou úžasně jemné, krémové a tak akorát sladké. Určitě patří mezi náš top.
Budete potřebovat
- 50 dkg hladké mouky
- 25 dkg másla
- 20 dkg moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1/4 prášku do pečiva
- 1 kapku citronového oleje
Na krém budete potřebovat
- 300 ml mléko
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 250 g másla
- 80-100 g cukru moučka
Postup:
Ze všech surovin na těsto poctivě uhněteme tužší těsto. Necháme ho min. 2 hodiny v lednici odležet. Nachystáme si formičky na rohlíčky, které vymažeme máslem a vmáčkneme do nich malé množství těsta (asi ½ lžičky). Použít můžeme také silikonovou formu.
Rohlíčky pečeme na 160 stupňů asi 8 minut. Vychladlé vyklepneme z formiček a slepujeme krémem. Příprava krému je velmi jednoduchá. Klasicky uvaříme pudink podle návodu na sáčku, ale s tím rozdílem, že použijeme méně mléka. Pudink za občasného promíchání necháme zcela vychladnout.
Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme pudink a opět velmi dobře vyšleháme. Krém naplníme do zdobícího sáčku a nastříkáme na rohlíček, druhým přiklopíme. Skladujeme v lednici.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.