Citronový koláč
Citronová příchuť nemá chybu. Je jedno, zda jde o citronovou polevu, glazuru nebo pokud přidáte citron přímo do těsta. I to je případ našeho dnešního receptu, který v sobě skloubí nadýchanost šlehaného těsta osvěžující chuť citronové šťávy a kůry. Právě proto, že je v těstě docela dost kůry, doporučujeme koupit citrony v bio kvalitě. Jemná chuť je podle nás spíše letní, ale určitě se hodí i na slavnostní tabuli nebo jako odlehčení krémového cukroví. Nejde o nijak převratný recept, ale v jednoduchosti je právě ta krása. Navíc vám citron příjemně provoní celý byt.
Budete potřebovat:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 a ¼ hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 3/4 hrnku mléka
- ¼ hrnku citronové šťávy
- nastrouhanou kůru z 1 citronu
- máslo a hrubou mouku na formu, moučkový cukr na dozdobení
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 °C . Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme další tekuté ingredience a opatrně prošleháme. V míse smícháme sypké přísady a pomalu přišleháváme k tekuté směsi. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy (cca 22 cm). Pečeme na 180 °C asi 45 minut, dokud se těsto nelepí na špejli. Podáváme pocukrované.
Náš tip: Vymačkané citrony nevyhazujte. Vyrobit z nich můžete vysoce funkční BIO domácí univerzální čistič. Postup publikujeme v zítřejším článku, tak neváhejte opět navštívit náš hobby portál.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.