Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Citronový koláč

Pro 1928 Autor: Redakce

Citronová příchuť nemá chybu. Je jedno, zda jde o citronovou polevu, glazuru nebo pokud přidáte citron přímo do těsta. I to je případ našeho dnešního receptu, který v sobě skloubí nadýchanost šlehaného těsta osvěžující chuť citronové šťávy a kůry. Právě proto, že je v těstě docela dost kůry, doporučujeme koupit citrony v bio kvalitě. Jemná chuť je podle nás spíše letní, ale určitě se hodí i na slavnostní tabuli nebo jako odlehčení krémového cukroví. Nejde o nijak převratný recept, ale v jednoduchosti je právě ta krása. Navíc vám citron příjemně provoní celý byt.

citronovy kolac

Budete potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 a ¼ hrnek cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3/4 hrnku mléka
  • ¼ hrnku citronové šťávy
  • nastrouhanou kůru z 1 citronu
  • máslo a hrubou mouku na formu, moučkový cukr na dozdobení

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C . Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme další tekuté ingredience a opatrně prošleháme. V míse smícháme sypké přísady a pomalu přišleháváme k tekuté směsi. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy (cca 22 cm). Pečeme na 180 °C asi 45 minut, dokud se těsto nelepí na špejli. Podáváme pocukrované.

Náš tip: Vymačkané citrony nevyhazujte. Vyrobit z nich můžete vysoce funkční BIO domácí univerzální čistič. Postup publikujeme v zítřejším článku, tak neváhejte opět navštívit náš hobby portál.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist