Bílé francouzské bagety z domácí pekárny
Bagety miluje snad každý. Pokud si potrpíte na domácích produktech, můžete si je upéct doma, za pomocí domácí pekárny. Pokud máte to štěstí a máte pekárnu, ve které se dají péci i bagety, máte vyhráno. Jinak musíte vykynulé těsto upéci v klasické troubě.
Na 2 větší bagety budete potřebovat:
300 ml vlažné vody
1 lžíci medu nebo třtinového cukru
1lžička soli
500 g hladké mouky
lžička sušeného droždí
Všechny suroviny vložte do pekárny a nastavte ji na program těsto. To pak vyjměte, rozdělte na dva větší nebo 3 menší díly, ze kterých vytvarujte válce ve tvaru bagety.
Bagetky necháme ještě chvilku kynout, pak povrch těsta nařízneme na několika místech ostrým nožem, potřeme osolenou vodou a pečeme na silikonové podložce nebo na pečícím papíru na 180°C po dobu cca 25 minut.
Náš tip: Do těsta můžete přidat osmahlou cibulku, semínka nebo česnekové koření. Stejně tak můžete vodou potřenou bagetu posypat kmínem, mákem a podobně. Z těsta se dají vytvarovat i mini bagetky.
Komentáře k článku
Roman 27.12.2015 (13:47)
V troubě pect klasicky nebo horkovzduch?
Lenka 17.1.2013 (12:53)
Bagetky jsou moooc dobré. Rychlé a jednoduché.
Marie 16.10.2011 (16:52)
@Katka
Ano, bylo by dobré pozorně číst 🙂 To platí pro Vás, Katko
Katka 13.10.2011 (23:55)
Zajímavý recept. Už proto, že v něm chybí droždí či kvásek, takže vám v pekárně nevykyne, ani kdybyste se na uši stavěli. Příště doporučuju víc číst, než to budete publikovat.
Redakce 16.10.2011 (17:56)
Dobrý den, děkujeme za korekci. Recept jsme opravili. Pokud máte nějaký zajímavý recept i s fotografií, prosím kontaktujte nás na mailu redakce@prima-receptar.cz