Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Bílé francouzské bagety z domácí pekárny

Říj 1113 Autor: Redakce

Bagety miluje snad každý. Pokud si potrpíte na domácích produktech, můžete si je upéct doma, za pomocí domácí pekárny. Pokud máte to štěstí a máte pekárnu, ve které se dají péci i bagety, máte vyhráno. Jinak musíte vykynulé těsto upéci v klasické troubě.

Na 2 větší bagety budete potřebovat:domaci bagety

300 ml vlažné vody
1 lžíci medu nebo třtinového cukru
1lžička soli
500 g hladké mouky
lžička sušeného droždí

Všechny suroviny vložte do pekárny a nastavte ji na program těsto. To pak vyjměte, rozdělte na dva větší nebo 3 menší díly, ze kterých vytvarujte válce ve tvaru bagety.

Bagetky necháme ještě chvilku kynout, pak povrch těsta nařízneme na několika místech ostrým nožem, potřeme osolenou vodou a pečeme na silikonové podložce nebo na pečícím papíru na 180°C po dobu cca 25 minut.

Náš tip: Do těsta můžete přidat osmahlou cibulku, semínka nebo česnekové koření. Stejně tak můžete vodou potřenou bagetu posypat kmínem, mákem a podobně. Z těsta se dají vytvarovat i mini bagetky.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

5 reakcí na Bílé francouzské bagety z domácí pekárny
  • Roman 27.12.2015 (13:47)

    V troubě pect klasicky nebo horkovzduch?

  • Lenka 17.1.2013 (12:53)

    Bagetky jsou moooc dobré. Rychlé a jednoduché.

  • Marie 16.10.2011 (16:52)

    @Katka
    Ano, bylo by dobré pozorně číst 🙂 To platí pro Vás, Katko

  • Katka 13.10.2011 (23:55)

    Zajímavý recept. Už proto, že v něm chybí droždí či kvásek, takže vám v pekárně nevykyne, ani kdybyste se na uši stavěli. Příště doporučuju víc číst, než to budete publikovat.

Kategorie
<<Lis 2020>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist