Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Bezkonkurenční marináda na krůtí maso

Pro 1207 Autor: Redakce

Krutí prsa jsou velmi chutná a dietní. Občas ale řešíme problém, že se nám během tepelné úpravy vysuší. Není nic jednoduššího, než připravit marinádu, díky které připravíte krůtí maso chutně a šťavnatě. Tato marináda na krůtí maso doposud zaujala začátečníky i zkušené kuchaře, protože je velmi dobré netradiční chuti a lze ji použít i na kuřecí křídla a podobně. Ohromnou výhodou takto připraveného masa je bezesporu fakt, že maso můžete jíst klasicky teplé, s přílohou, jako jsou vařené brambory, ale i zastudena.

Budete potřebovat:marinada na maso

hrnek kečupu
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce vinného octa
2 lžíce oleje
1 lžičku soli
1 lžíci chilly omáčka
1 lžičku chilly koření
1 lžičku sladké papriky
půl hrnku hnědého cukru
2 lžíce škrobu
pepř dle chuti

Postup: Všechny suroviny dejte do menšího kastrůlku a asi 15 min na mírném ohni provařit. Tím se spojí všechny chutě a marináda bude krásně hladká. Po vychladnutí marinádu navršte na omyté a osušené plátky masa. Maso nechte odležet v chladu minimálně 2 hodiny, nejlépe ale přes noc. Následně pečeme mírně podlité asi 40 minut na 200 stupňů.

Když pak maso nakrájíte na malé kousky, lze ho použít do těstovinových salátů, ale také jako netradiční „zobání“ pro návštěvy.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Jedna reakce na Bezkonkurenční marináda na krůtí maso
  • Lucie L. 9.1.2014 (13:39)

    Ne, prosím, kečup neeee :). Myslím, že tahle marináda by byla vynikající bez kečupu a se zavařenými rajčaty… My doma hodně rádi grilujeme, snažíme se to dělat co nejjednoduššeji a nejrychleji, takže se často inspiruju na marinády tady: http://receptynagrilovani.cz/rubrika/predpisy/majonezyzalivky-a-marinady/. Všechno polopaticky vysvětlené, většinou jednoduché a vyzkoušené

Kategorie
<<Říj 2020>>
PÚSČPSN
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist