Arašídový cheesecake s čokoládovou šlehačkou
Intenzivní ořechová chuť. To je arašídový cheesecake, který je nevšedním dezertem pro náročné. Jemná šlehačka pak dokonale ladí k hutné tvarohové vrstvě. Recept je na menší dortovou formu o průměru 22-24 cm.
Na korpus budete potřebovat:
- 200 g máslových sušenek (mohou být cereální)
- 80 g rozpuštěného másla
Na krémovou vrstvu budete potřebovat:
- 250 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 3 vejce
- 100 ml smetany
- 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
- 150 g arašídového másla
- 160 g moučkového cukru
Na šlehačkovou vrstvu budete potřebovat:
- 350 ml smetany ke šlehání
- 50-80 g moučkového cukru
- 1 lžíci čoko pudinku bez vaření (olé)
- 1 lžičku holandského kakaa
Postup:
Pečící formu vystelte pečícím papírem. Sušenky rozmixujte s rozpuštěným máslem. Sušenkovou hmotu namačkejte na dno formy a nechte odpočinout v lednici.
Mezi tím si nachystáme krémovou vrstvu, tak, že poctivě vyšleháme všechny suroviny.
Hmotu navršíme na sušenkový základ a pečeme na 175 stupňů asi 45 minut.
Koláč necháme zcela vychladnout a můžeme dozdobit poslední šlehačkovou vrstvou. Do téměř vyšlehané šlehačky přidáme cukr a pudink bez vaření a prošleháme do ztuhnutí. Hmotou naplníme zdobící sáček, kterým šlehačku nastříkáme na dort.
Necháme dobře vychladit a podáváme.
Náš tip:
Už jste zkoušeli karamelizované arašídy? Můžete je použít na dozdobení dortu celé nebo v mleté podobě.
Budete potřebovat:
- 40 g arašídů (mohou být solené)
- 30 g cukru krupice
- 10 ml vody
Postup:
Na pánev s vysokým dnem nasypeme arašídy, cukr a vody. Za stálého míchání pražíme tak dlouho, dokud se voda neodpaří a oříšky začnou chytat zlato-hnědou barvu. Oříšky ihned vysypeme na pečící papír, kde arašídový griliáš necháme zcela vychladnout.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.