Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

7 potravin, které není radno skladovat v lednici

Čvn 1607 Autor: Redakce

V lednici je chladno, proto do ní uskladním co nejvíce potravin, protože jedině tak prodloužím jejich trvanlivost. Je to pravidlo, kterým se řídíte i vy? Děláte velkou chybu, protože mnoha potravinám pobyt v chladném prostředí škodí! Máme pro vás seznam 7 nejběžnějších a vysvětlíme, proč je určitě do lednice dávat nesmíte!

1. Rajčata

rajcata a cesnekSkladování v chladném prostředí lednice nejvíce škodí nedozrálým rajčatům. Nemají totiž šanci dozrát. Ani zralá rajčata do lednice nedávejte, ztratila by chuť a budou moučná. Bude lepší, když jim najdete místo například na kuchyňské lince či na stole.

2. Banány

Banánům i jinému tropickému ovoci nevyhovuje teplota pod 10 °C. Skladujte je volně položené v míse na stole či kdekoliv jinde. Rychleji uzrají, když je dáte na sluníčko. Nejlepší chuť mají banány ve chvíli, kdy se na slupce objeví drobné hnědé tečky.

3. Cukety

mlade cuketyCuketa je hodně dužnatá a sama o sobě nemá moc výraznou chuť. Při skladování v lednici společně s dalšími potravinami hrozí, že do sebe vtáhne pachy ostatních surovin!

4. Bylinky

Pobyt v chladném prostředí nevyhovuje žádné čerstvé bylince. Ty je nejlepší ponořit do vody, aby měly dost vláhy. Neměly by stát na slunném místě, přímé sluneční paprsky je spálí!

5. Česnek

Král české kuchyně česnek se vlivem chladu scvrkne a bude mít sklony plesnivět. Navíc je velmi aromatický, takže by mohl neblaze ovlivnit ostatní potraviny.

6. Olivový olej

olivovy olej rajcata bazalkaOlivový olej reaguje na chladné prostředí tak, že zhoustne a vytvoří se v něm shluky. Olej je žádoucí skladovat při pokojové teplotě v tmavé a uzavřené nádobě.

7. Brambory

Tato typicky česká potravina se vlivem příliš chladných teplot začne zmenšovat a začne se v ní rozkládat škrob, následkem čehož začne sládnout. Po zakoupení je nejlepší brambory cca do týdne sníst. Jestliže skladujete velké množství brambor, ideálním místem je chladný sklep se suchým klimatem a teplotou okolo 5 °C.

Nakupujte s rozumem!

Jak si se skladováním potravin nedělat starosti? Kupujte vždy jen takové množství jídla, které během několika dní sníte. V dnešní době, když mají obchody otevřeno i o víkendech, není problém chodit nakupovat třeba každý druhý den!

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist