Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

40 praktických vychytávek do kuchyně

Zář 1626 Autor: Redakce

Ulehčete si práci v kuchyni s pomocí praktických vychytávek, které vám usnadní nejen vaření a pečení, ale i úklid a údržbu vaší kuchyně. Podívejte se na čtyřicet tipů, které jsme pro vás připravili v tomto článku a nechte se jimi inspirovat.

kuchyne suroviny

1. Při smažení řízků přidejte do rozmíchaných vajec několik kapek stolního oleje. Strouhanka bude po obalení lépe držet a při smažení neopadá.

2. Upečené maso vždy nechejte v kuchyni alespoň 15 minut odležet. Jeho šťáva se vstřebá do masa a po rozkrojení z něj nevyteče.

Tip: Chcete novou kuchyni? Pořiďte si kuchyni se slevou nebo si nechte vypracovat nezávazný návrh a kalkulaci.

3. Využijte starou punčochu pro skladování cibule a česneku. Vložte jednotlivé paličky do punčochy a oddělte je uzlem. Takto zavěšené na chladném místě vydrží mnohem déle.
 
4. Před vařením pudinku vymažte hrnec trochou másla. Pudink se při vaření nebude připalovat.
 
5. Pokud milujete křupavé bramboráky, přidejte do těsta několik lžiček tvarohu. Díky němu bude upečený bramborák velmi chutný a křupavý.
 
6. Využijte troubu pro rychlejší vykynutí těsta. Troubu předehřejte na 50 stupňů a přikrytou nádobu s těstem do ní vložte až do vykynutí.
 
7. Pokud jste připálili rýži, vložte na ni ihned po uvaření krajíc chleba. Chleba vysaje větší část spáleného zápachu.
 
8. Pokud do sklenice vložíte kovovou lžičku, nepraskne ani v případě, že do ní nalijete vroucí tekutinu.
 
9. Pokud chcete prodloužit životnost květin, vložte do vázy s vodou nakrájené plátky menší brambory. Tím docílíte prodloužení krásného vzhledu květin až na dvojnásobek.
 
10. Při vaření ovocných knedlíků vložte do vroucí vody špetku vanilkového cukru, nebo několik kapek rumu. Knedlíky tak získají nevšední aroma.
 
11. Bramborové knedlíky po uvaření vždy několikrát propíchněte vidličkou. Těsto se provzdušní a při ochlazení se nebude srážet.
 
12. Pro dosažení jemnějšího kuřecího masa při pečení potřete povrch olejem s citronovou šťávou. Citronová šťáva maso zjemní.

Tip: Nejvíce cukrářských potřeb najdete jedině na OzdobDort.cz.

13. Pokud je uvařená polévka příliš řídká, přidejte do ní dvě lžíce krupice pro zahuštění.
 
14. Do nádoby s uloženým pečivem přidejte několik plátků ovoce. Pečivo bude nasávat jeho vlhkost a vydrží déle čerstvé.
 
15. Ze skladované karotky neodkrajujte nať. Významně tím zkrátíte její životnost.
 
16. Citrony a pomeranče před loupáním vložte na několik minut do vlažné vody. Slupka půjde mnohem lépe oloupat.
 
17. Před loupáním česneku stroužky krátce promněte v dlaních, usnadníte si jejich loupání.
 
18. Banány udržíte déle čerstvé, pokud jejich stopku zabalíte do potravinářské folie. Zabalením stopky zastavíte jejich zrání.
 
19. Dlouho čerstvého salátu docílíte vložením stonku do vody. Také brokolici můžete seříznout a její stonek máčený ve vodě významně prodlouží čerstvost.
 
kuchyne suroviny
 
20. Při krájení cibule namáčejte nůž do vody. Zabráníte tak nepříjemnému slzení.
 
21. Pokud si při ochutnávání spálíte jazyk, jednoduchým pomocníkem je kostka cukru rozpuštěná v ústech.
 
22. Čerstvé ořechy vložte na několik minut do vlažné slané vody. Zbavíte je tak jejich přirozené hořkosti.
 
23. Do nádoby se solí vložte několik zrnek rýže. Rýže vstřebá vlhkost a zabrání ztvrdnutí.
 
24. Potřete struhadlo tenkou vrstvou oleje. Při strouhání na něm neulpí zbytky surovin a půjde snáze umýt.
 
25. Při smažení zeleniny nasypte do oleje čajovou lžičku cukru. Docílíte tak krásně zlaté barvy po smažení.
 
26. Při smažení řízků vložte do oleje silnější kolečko syrové brambory. Zabráníte tak připalování strouhanky.
 
27. Do otevřené láhve sektu vložte čajovou lžičku. Zabráníte vyprchání bublinek a udržíte nápoj déle čerstvý.
 
28. Rozkrojené avokádo pokapejte citronem. Zabráníte tak jeho černání.
 
29. K čerstvému ovoci uleženému v pokojové teplotě přidejte několik neoloupaných stroužků česneku. Česnek zabrání předčasnému kažení ovoce.
 
30. Při vaření vajec přidejte do vody několik kapek octa. Takto uvařená vejce půjdou snáze oloupat a nepopraskají.
 
31. Oschlý sýr ponořte na několik minut do nádoby s mlékem. Sýr poté bude měkký a čerstvý.
 
32. Cibulku před smažením obalte jemnou moukou, zabráníte jejímu připalování.
 
33. Do rýže přidejte před vařením několik kapek citronu, docílíte tak krásné bělostné barvy po uvaření.
 
34. Uvařené vejce ve skořápce položte na rovnou podložku a roztočte jej. Pokud se pomalu otáčí kolem své osy, je dostatečně uvařené. Pokud se kolébá na strany, střed vejce je syrový.
 
35. Pro odstranění zápachu v kuchyni zapalte několik bobkových listů. Zápach rychle zmizí.
 
36. Třešně a švestky před zavařováním propíchněte tenkou jehlou, aby poté nepopraskaly.
 
37. Květák obalujte v uzavřených miskách. Protřepejte misku a květák se rovnoměrně obalí po celé jeho ploše.
 
38. Při obalování přidejte bylinky přímo do strouhanky. Získáte tak velmi zajímavou chuť.
 
39. Luštěniny vždy solte až po uvaření. Vaření ve slané vodě trvá podstatně déle.
 
40. Houby před tepelnou úpravou pokapejte citronovou šťávou. Docílíte tak jejich lepší stravitelnosti.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist