4 skvělé jarní saláty, které dodají vašemu tělu vitamíny
Jaro je ve vzduchu, a tak nastává nejvyšší čas dodat tělu po dlouhé zimě potřebné živiny. Přinášíme vám báječné a chutné recepty na saláty, které vašemu tělu dodají vitamíny, posílí tak vaši imunitu a pomohou vám tak vypořádat se s jarní únavou.
Quinoa s avokádem a rukolou
Tento salát kombinuje samé lepší věci, a sice avokádu, quinou, rukolu, fazole a sýr. Avokádo vám dodá mnoho zdravých tuků. Zakapete-li tento salát pár kapkami citronu, dodáte mu ještě více vitamínů. Případně se nabízí jako jiná možná alternativa olivový olej.
Budete potřebovat:
– balení quinoi
– balení rukoly
– 1 plechovku bílých nakládaných fazolí
– 2 zralá avokáda
– 1 kus feta či kozího sýru
– ½ citronu nebo olivový olej
– sůl, pepř na dochucení
Postup: Avokádo oloupejte, vyjměte pecku a nakrájejte jej na kousky. Rukolu properte. Sýr též pokrájejte na kousky. Vše, včetně fazolí smíchejte ve velké míse, podle potřeby dochuťte a zakapejte citronem či olivovým oleje. Můžete podávat.
Zelená miska s medem
Hrášek zkrátka patří k jaru, stejně tak, jako čerstvé křupavé lusky. Zkombinujete-li je s cizrnou a s medem, vznikne vám opravdová vitamínová bomba. Chcete-li si dopřát trochu masa, přidejte do tohoto salátu pokrájené grilované kuřecí plátky.
Budete potřebovat:
– nejlépe čerstvý hrášek
– plechovku cizrny
– 2 lžičky medu
– 2 kusy kuřecích prs
– grilovací koření
– olej
– pepř a sůl
Postup: Očistěte si kuřecí prsa, omyjte a nakrájejte je na malé kousky o velikosti sousta. Naložte je do slunečnicového oleje a posypte grilovacím kořením. Nechte je 1-2 hodiny odpočívat.
Mezitím si omyjte čerstvý hrášek, smíchejte jej v míse s cizrnou a přidejte dvě lžičky medu. Vše pořádně promíchejte. Kuře si opečte na pánvi a teplé přidejte do salátu. Vše promíchejte a pakliže vám přijde chuť vyvážená, můžete podávat.
Roastbeafový salát se sýrem a jahodami
Třebaže se to může zdát zvláštní, kombinace roastbeafu s jahodami je naprosto výborná. Tento recept je zejména výtečný v období, kdy se blíží teplé jarní večery. Ještě na vyšší úroveň tento salát posouvá česnekový kozí sýr.
Budete potřebovat:
– roastbeaf (záleží na vás, zda syrový či s pepřem)
– misku jahod
– česnekový kozí sýr
– rukolu
– mladé lístky čerstvého špenátu
– červenou cibuli
– pepř a sůl
Postup: Jahody, rukolu a mladé lístky špenátů pořádně omyjte. Jahody a oloupanou červenou cibuli pokrájejte na malé kousky, stejně tak česnekový kozí sýr. Smíchejte v misce rukolu, sýr, cibuli, jahody, špenát a roastbeaf. Chcete-li, salát trochu osolte a opepřete. A je to, můžete podávat.
Špenátovo-fazolový salát s citronovou kůrou
Tento salát je úžasný jako lehký jarní oběd nebo klidně večeře. Můžete jej využít také jako jídlo po večeři nebo předkrm.
Budete potřebovat:
– mladé listy čerstvého špenátu
– plechovku červených fazolí
– 1 BIO citron
– petržel
– pepř a sůl
Postup: Mladé listy čerstvého špenátu dobře propláchněte. Následně je umístěte do misky a smíchejte s červenými fazolemi. Omyjte pořádně citron a nastrouhejte jeho kůru. Přidejte ji k ostatním ingrediencím a promíchejte. V případě potřeby salát dochuťte čerstvými snítky petržele nebo solí a pepřem.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.