2 večeře, které vám pomohou odlehčit jídelníček a také zhubnout
Po zimním období se mnoho lidí necítí se svojí váhou dobře, a tak přemýšlí, jak si odlehčit jídelníček, aby tělu dopřáli také trochu odpočinku a něco zdravého. Máme pro vás tip na báječné a chutné večeře, s nimiž rozhodně v zimním období neprohloupíte. Pochutnáte si a budete se cítit skvěle. A pozor, jedna je studená a druhá teplá. Volba záleží jen na vás.
Kuřecí wrapy na salátovém lůžku
Není snad na světě nikdo, kdo by nemiloval wrapy. Jsou lehké a zatraceně chutné. Dopřejte si je také. Uvidíte, že s nimi neuděláte chybu ani v případě, že byste je chtěli nabídnout návštěvě.
Kalorická hodnota: 297 kalorií
Pro dvě osoby budete potřebovat:
1 lžíci olivového oleje
½ cibule
2 kuřecí prsní řízky
3 stroužky česneku
1 mrkev
2 lžíce medu
1 lžíci citronové šťávy
12 lupenů římského salátu, ale můžete použít i ledový
sezamová semínka
Postup: Nakrájejte kuřecí maso na tenké proužky, cibuli a česnek nadrobno. Mrkev nastrouhejte. Na středním plamenu rozehřejte v pánvi olej a přidejte cibuli, kterou nechte zesklovatět. K cibuli přidejte kuřecí maso a orestujte jej po dobu deseti minut, dokud se nezatáhne a po obou stranách nezezlatoví. Jakmile maso zezlatoví, přidejte česnek a mrkev. Všechny tyto ingredience vařte tři minuty. Přidejte med a citrónovou šťávu. Nechte jen krátce povařit a vzápětí pánev sejměte z plotny. Naservírujte směs na salátová lůžka a posypte ji sezamovými semínky. Můžete podávat.
Naložený květák
I zdravé večeře mohou být neuvěřitelně chutné. Nevěříte? Tak to musíte vyzkoušet květák podle našeho receptu. Po něm se budete olizovat až za ušima.
Kalorická hodnota: 315 kalorií
Pro dvě osoby budete potřebovat:
1 květák
6 jarních cibulek
2 lžíce másla
3 stroužky česneku
2 trojúhelníčky dietního taveného sýru
½ čajové lžičky soli
¼ čajové lžičky černého pepře
¾ hrnku zakysané smetany
2 hrnky nastrouhaného cheddaru
4 plátky slaniny
olivový olej
Postup: Květák očistěte, ulámejte z něj růžičky a předehřejte troubu na 180 °C. Mezitím si nakrájejte jarní cibulky nadrobno, slaninu na tenké proužky, nastrouhejte stroužky česneku a cheddar. Květák vyskládejte na plech a pokapejte jej olivovým olejem. Vložte jej do trouby a pečte jej 25 minut, dokud nezhnědne. Zatímco se květák opéká, připravte si sýrovou omáčku.
Na středním plamenu na pánvi rozehřejte máslo, přidejte jarní cibulku a stroužky česneku. Vařte po dobu přibližně 3 minut, dokud cibulka i česnek nezprůhlední. Do pánve přidejte dva tavené sýry, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Snižte plamen na mírný a pokračujte ve vaření, dokud se tavený sýr zcela nerozpustí. Pro dokončení omáčky na konec vmíchejte ¾ hrnku cheddar a část si nechte na posyp.
Květák smícháme se sýrovou omáčkou a vložíme do zapékacích misek. Nyní směs zasypte zbývajícím cheddarem. Vložte do trouby a pečte cca 20 minut při 180 °C. Mezitím si na pánvi opečte slaninu. Až bude pokrm z trouby hotový, zasypte jej slaninou. Voila, můžete servírovat. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.