Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

2 chody z kotlíku, po nichž se budete olizovat!

Čvc 2125 Autor: Claudie Kornelová

Jaro, léto a vlastně i část podzimu jsou ideálními obdobími, kdy rádi trávíme čas venku. Každý ale jistě dobře ví, že při pobytu na čerstvém vzduchu nám poměrně rychle vyhládne. V tu chvíli přichází čas na opravdu dobré jídlo z kotlíku. Pozvěte své přátelé a udělejte si příjemný večer. Uvidíte, že jakmile jídlo z kotlíku ochutnáte, naprosto si ho zamilujete.

kotlík

Není lepšího jídla než toho, které si uvaříte v kotlíku. Zdroj foto: Pixabay.com – Ajale

Kotlíkový guláš s pivem

Tak toto jídlo zkrátka nemá chybu. Je ideální na pohodový večer s přáteli, ideálně s kytarou a pivem, ale každému dle jeho volby.

Na toto vynikající jídlo budete pro 4 jedlíky potřebovat: 1 kg vepřové plece (kdo má raději libovější, může použít i kýtu nebo pečeni), 7 cibulí, 2 a půl lžíce koření do gulášů (nejlépe značky Avokádo, které je skvěle ochucené), 1 lžíci sladké mleté papriky, půl lžíce chilli, kostku masoxu, 6 stroužků česneku, vepřové sádlo, pepř, sůl, cca hrnek vody, půl hrnku piva, krajíc tvrdšího chleba na zahuštění a čerstvý chléb jako přílohu. Doporučuji si vše připravit dopředu, protože u ohně na to nebudete mít příliš času.

Postup: Cibuli pokrájejte nadrobno, nakrájejte si maso. Též si nakrájejte nadrobno česnek a krajíc si nastrouhejte najemno. Vše si připravte k ohni. Do rozehřátého kotlíku vložte přibližně lžíci sádla. Nechte jej zpěnit. Poté vložte cibuli. Za občasného míchání ji nechte zezlátnout. Následně přidejte maso, které zprudka opečte. Nechte ho přibližně deset minut vařit, aby se z něj vypařila voda.

Trochu posolte a přidejte všechny suroviny, vyjma vody, piva, pepře a nastrouhaného krajíce. Vše pořádně promíchejte a nechte přibližně 10 minut vařit. Poté podlijte vodou tak, aby maso bylo ponořené. Opět promíchejte a přiklopte pokličkou. Maso duste, dokud nebude měkké. Přidejte půl hrnku piva a trochu pepře, dle vaší chutí. Kotlíkový guláš promíchejte. Přidejte nastrouhaný chléb na zahuštění, promíchejte a vařte ještě přibližně 5 minut pod pokličkou. Mezitím si připravte talíře, misky či ešusy, též příbory a sklenky. Po pěti minutách promíchejte a můžete podávat.

guláš

Kotlíkový guláš s pivem je absolutní favorit. Již nebudete chtít jiný! Zdroj foto: Pixabay.com – Zoltán Fáth

Zeleninová polévka z kotlíku s opečenou bagetkou

Polévka je grunt, jak babičky říkávaly. A co by teprve řekly té vařené v kotlíku nad ohněm?

Pro 4 strávníky budete potřebovat: 3 kostky zeleninového bujónu, 2 cibule, 2 mrkve, 2 petrželky, 4 hrsti květáku rozdělené na menší růžičky, 10 brambor, jarní cibulku, mletý černý pepř, sůl, olej a vodu. Jako přílohu bagetky. Opět doporučuji si vše připravit dopředu.

Postup: Nakrájejte si cibule nadrobno, mrkve na kostičky, brambory též na kostičky. Do kotlíku dejte trochu oleje a počkejte, až se rozehřeje. Nyní vložte cibuli a nechte ji zesklovatět. Poté přidejte kořenovou zeleninu. Lehce ji osmažte, aby pustila šťávu. Nyní přicházejí na řadu brambory a růžičky květáku. Vše zalijte vodou a vařte do měkka. Přidejte bujón a dochuťte pepřem a solí. Jakmile je všechna zelenina měkká, přidejte nakrájenou jarní cibulku a podávejte s opečenou bagetkou.

Jídla z kotlíku jsou do přírody jako dělaná. Právě v divoké přírodě chutnají nejlépe, ovšem nikdo jimi nepohrdne ani na zahrádce, kde rozhodně neztrácejí své kouzlo. Jídla z kotlíku si zkrátka zamilujete.

polévka

Zeleninová polévka chutná dokonale. Zdroj foto: Pixabay.com – Hebi B

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Zář 2021>>
PÚSČPSN
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist