Velikonoční recepty
Naše čtenářka nám poslala recept na výborný mazanec, který si můžete nachystat u v domácí pekárně, pak ale musíte přidat trochu více mléka, aby bylo těsto řidší.
Budete potřebovat:
500 g polohrubé mouky
½ lžičky soli
80g cukru
30g droždí
2 dcl mléka
100g másla nebo hery
2 žloutky
hrst rozinek a mandlí
Postup:
Z mléka, trochy cukru, a mouky si připravíte kvásek, který opatrně vmícháte do přesáté mouky a přidáte zbytek ingrediencí. Zamícháte nejlépe elektrickým hnětačem těsta a necháte odpočinout. Pečeme velmi pozvolně a před pečením mazanec nakrojíte do kříže. Je možné ho pomazat rozšlehaným vajíčkem nebo vodou. Posypeme plátky mandlí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut na 200 °C. Potom snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme ještě asi 30-40 minut. Vychladlé mazance před rozkrájením pocukrujeme cukrem moučkou, který můžeme smíchat s vanilkovým cukrem.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.