Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Velikonoční recepty

Dub 1125 Autor: Redakce

Naše čtenářka nám poslala recept na výborný mazanec, který si můžete nachystat u v domácí pekárně, pak ale musíte přidat trochu více mléka, aby bylo těsto řidší.

Budete potřebovat:

upečený mazanec500 g polohrubé mouky
½ lžičky soli
80g cukru
30g droždí
2 dcl mléka
100g másla nebo hery
2 žloutky
hrst rozinek a mandlí

Postup:

Z mléka, trochy cukru,  a mouky si připravíte kvásek, který opatrně vmícháte do přesáté mouky a přidáte zbytek ingrediencí. Zamícháte nejlépe elektrickým hnětačem těsta a necháte odpočinout. Pečeme velmi pozvolně a před pečením mazanec nakrojíte do kříže. Je možné ho pomazat rozšlehaným vajíčkem nebo vodou. Posypeme plátky mandlí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 minut na 200 °C. Potom snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme ještě asi 30-40 minut. Vychladlé mazance před rozkrájením pocukrujeme cukrem moučkou, který můžeme smíchat s vanilkovým cukrem.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Pro 2018>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist