Třešňová bublanina
Zase je tu období třešní a proto se toho musí využít. Kdy jindy si dát bublaninu? Není nač čekat a pusťte se do toho. Je to velmi jednoduché a rychlé. Výsledek vás překvapí. Pokud máte víc času a chuť, třešně vypeckujte. Strávníci to jistě ocení. Já jsem mnoho času neměla, a tak jsem na těsto dala třešně celé.
2 a ½ hrnku hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 a ¼ hrnku mléka
2 vejce
½ hrnku oleje
třešně
moučkový cukr na posypání
Postup:
Smíchejte mouku, cukry, kypřící prášek, mléko, vajíčka a olej. Na míchání se mi osvědčil robot, ale i vařečkou to zvládnete. Těsto nalijte na vymazaný a moukou vysypaný plech. Já raději používám pečící papír. Na těsto poklaďte omyté a případně vypeckované třešně. Pečte při 180°C asi 30 min. Po upečení buchtu poprašte moučkovým cukrem.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.