Sladidla Irbis ze stévie: první s čistou chutí
Obliba stévie raketově roste. Sladidla přírodního původu získaná z této rostliny už patří i do mnoha českých kuchyní, ve kterých se snaží vařit a sladit zdravě. Snad jediná výtka, která se ve vztahu ke stévii občas objeví, je, že nemá plnou sladkou chuť. I tohle už je ale díky patentovanému způsobu výroby stévie minulostí. Výsledkem je chuť, kterou si zamilujete.
Stévii si cenili už před mnoha staletími jihoameričtí indiáni, kteří ji využívali jako sladidlo i součást tradiční přírodní medicíny. Od té doby se stačila dostat z Paraguaye a Brazílie do celého světa a dnes se pěstuje na mnoha místech naší planety. Používá se podobně jako další nízkokalorická sladidla
v celé řadě potravin, u kterých se výrobci snaží o snižování energetické zátěže.
Stévie: až 300x sladší, tepelně stabilní
V čem tkví kouzlo moderního sladidla získávaného z drobné rostlinky? Jeho sladivost je až 300x vyšší oproti klasickému řepnému cukru, 10 gramů tedy osladí stejně jako 3 kg cukru. Na rozdíl od něj ale nezvyšuje hladinu krevního cukru.
Se stévií můžete sladit i vy doma – díky sladidlům Irbis, která nabízejí chuť jako cukr.
Sladidla Irbis ze stévie se ale hodí pro kohokoli, kdo vyznává zdravý životní styl a hlídá si příjem energie. Pozitivní vlastností je tepelná stabilita stévie. To znamená, že se dá sladilo využít do studených
i teplých nápojů a také při vaření, pečení nebo zavařování. Velkou výhodou sladidel Irbis ze stévie je pak výborná sladká chuť, kterou zabezpečuje patentovaný způsob výroby.
Stévie v tabletách i v prášku
U sladidel Irbis máte vždy na výběr mezi tabletami a sypkou formou. Sladidla Irbis jsou k dispozici v praktickém dávkovači (110 tbl.), náhradním balení (220 tbl.) a ve formě sypké směsi (250 g). Jedna tableta osladí jako jedna kostka cukru, u práškové formy pak jedna lžička sladidla osladí stejně jako čtyři lžičky cukru, přitom o 82 % méně kaloricky
a s jedinečnou chutí.
Kompletní sortiment sladidel Irbis najdete na www.nasevitaminy.cz.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.