Nepečený lotuskový cheesecake
Lotusky-světoznámé malé sušenky podávané většinou ke kávě. Koupíte je ale i ve velkém balení. Lotuskové sušenky jsou natolik oblíbené, že se z nich začalo vyrábět máslo, chcete-li pomazánka. My měli tu čest ji ochutnat v jednom z Brandnooz boxů. Je opravdu neotřelé, příjemně sladké chuti a na cheesecake se opravdu hodí. Příprava dnešního receptu je snadná a rychlá, takže ji zvládnou určitě i cukrářští začátečníci.
Na korpus budete potřebovat (dortová forma 24 cm):
- 200 g sušenek Lotus
- 50 g máslových sušenek
- 100 g másla
Na krém budete potřebovat:
- ½ sklenice lotuskového másla (200 g)
- 200 g Mascarpone
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 g lučiny (paloučku)
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1-2 lžíce moučkového cukru
- želatinu (nejvhodnější je želatina v plátcích)
Postup:
Rozevírací dortovou formu o průměru 24 cm vyložte pečícím papírem. Sušenky rozmixujte a přidejte do nich rozpuštěné máslo. Hmotu upěchujte do pečícím papírem vyložené formy a dejte odpočinou do lednice.
Želatinu připravte dle návodu. Pokud použijete jako my-tu v plátcích, nechte je nabobtnat v malém množství vody a pak zahřejte do rozpuštění, nechte mírně vychladnout.
Do téměř vyšlehané šlehačky přidejte sýry, opatrně prošlehejte, přidejte všechny zbylé ingredience a želatinu.
Dobře prošlehejte a navršte v rovnoměrné vrstvě na korpus. Formu přikryjte alobalem a dejte do lednice alespoň na 4-5 hodin ztuhnout, klidně i přes noc.
Po vychladnutí boky cheesecaku ořízněte ostrým nožem, aby se uvolnil od formy a opatrně formu sundejte. Cheesecake můžete ozdobit čokoládovou polevou a kousky sušenek.
Komentáře k článku
Anna 6.2.2021 (20:25)
Dala jsem klasickou želatinu a uplně se to zdrclo.
Krém byl luxusní, ale přidala jsem želatinu a bylo to…
Vyzkoušela jsem další pokus a o moc lepší to nebylo. Drží to i bez želatiny.
Kateřina Buchvaldková 17.7.2020 (10:20)
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kolik plátků želatiny jste použili? Děkuju, Buchvaldková