Mrkvový dort s tvarohovým krémem
Chutný, vydatný, neuvěřitelně vláčný. Vyzkoušeli jsme mnoho receptů, ale tento je nejvoňavější. Příprava je jednoduchá a tvarohový krém už je jen perličkou, která chuť doladí k opravdové dokonalosti. Recept je určený pro velkou kulatou formu (26-28 cm) nebo na menší vyšší pekáček.
Na korpus budete potřebovat:
- 2 hrnky (200 ml) polohrubé mouky
- 1 hrnek třtinového cukru
- 4 vejce vel M
- 1/3 hrnku oleje
- 1/3 hrnku mléka
- 6 menších mrkví (4 hrnky nastrouhané)
- 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžičku skořice
- 1 prášek do perníku
- 1 lžičku jedlé sody
- špetku soli
Na krém budete potřebovat:
- 0,25 l smetany ke šlehání
- 2 tvarohy
- ½ hrnku cukru moučka
- ¼ másla o pokojové teplotě
Postup:
Nachystáme si všechny suroviny.
Troubu předehřejte na 180 °C. Spodek dortové formy vysteleme pečícím papírem. Mrkve očistíme a nastrouháme najemno. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a mléko. V jiné misce smícháme všechny sypké suroviny a pomalu přisypáváme k tekuté směsi. Nakonec opatrně vmícháme ořechy a mrkev. Vznikne hutnější těsto, které vlijeme do formy.
Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut, dokud se těsto nelepí na špejli.
Mezi tím si připravíme krém. Do téměř vyšlehané šlehačky přidáme 2 tvarohy, cukr a máslo. Vznikne krásně jemný krém, který navršíme na zcela vychladlý korpus. Necháme chladit alespoň 2 hodiny a podáváme dozdobené ořechy, marcipánovými mrkvičkami nebo jen mletou skořicí.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.