Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Mrkvovoperníkové muffiny

Úno 1510 Autor: Veronika Havlová

muffinVčera večer na mě přišla mlsná, a tak jsem i přes pozdní hodinu neváhala a dala jsem se do pečení. Využila jsem toho, že zásadou muffinů je nepřemíchat, takže není potřeba kuchyňský robot. A ráno na mě čekala sladká snídaně.

Ingredience:

1 a ½ hrnku hladké mouky
¾ hrnku třtinového cukru
1 lžíce kakaa
2 lžičky perníkového koření
1 kypřící prášek do pečiva
1 hrnek mléka
¼ – ½  slunečnicového oleje
1 vejce
1 vetší  mrkev najemno nastrouhaná
+ pečící forma na 12 muffinů

Postup:

Základem pečení muffinů je smíchání sypkých přísad a odděleně tekutých ingrediencí.

To znamená, že nejprve si v jedné misce smícháme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a kypřící prášek. V druhé misce zamícháme mléko, olej a vajíčko.  Do těsta jsem dala půl hrnku oleje, protože můj manžel miluje mazlavé buchty. Pokud chcete, můžete dát oleje i míň.

Poté vše (zatím bez mrkve) dejte dohromady. A jak se zmiňuji na začátku, stačí zamíchat jen lžící. Není potřeba míchat důkladně. Kouzlo muffinů je i možné hrudkovitosti.  Právě v tom se liší muffiny od receptů našich babiček, kdy vše muselo být hladké a precizně vymíchané.

Na závěr přidáme do těsta najemno nastrouhanou mrkev.

Rovnoměrně naplníme formičky na pečení, do nichž jsme předem vložili papírové košíčky.  Pečeme při 180°C asi 25 min. Přeji dobrou chuť.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist