Mrkvovoperníkové muffiny
Včera večer na mě přišla mlsná, a tak jsem i přes pozdní hodinu neváhala a dala jsem se do pečení. Využila jsem toho, že zásadou muffinů je nepřemíchat, takže není potřeba kuchyňský robot. A ráno na mě čekala sladká snídaně.
Ingredience:
1 a ½ hrnku hladké mouky
¾ hrnku třtinového cukru
1 lžíce kakaa
2 lžičky perníkového koření
1 kypřící prášek do pečiva
1 hrnek mléka
¼ – ½ slunečnicového oleje
1 vejce
1 vetší mrkev najemno nastrouhaná
+ pečící forma na 12 muffinů
Postup:
Základem pečení muffinů je smíchání sypkých přísad a odděleně tekutých ingrediencí.
To znamená, že nejprve si v jedné misce smícháme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a kypřící prášek. V druhé misce zamícháme mléko, olej a vajíčko. Do těsta jsem dala půl hrnku oleje, protože můj manžel miluje mazlavé buchty. Pokud chcete, můžete dát oleje i míň.
Poté vše (zatím bez mrkve) dejte dohromady. A jak se zmiňuji na začátku, stačí zamíchat jen lžící. Není potřeba míchat důkladně. Kouzlo muffinů je i možné hrudkovitosti. Právě v tom se liší muffiny od receptů našich babiček, kdy vše muselo být hladké a precizně vymíchané.
Na závěr přidáme do těsta najemno nastrouhanou mrkev.
Rovnoměrně naplníme formičky na pečení, do nichž jsme předem vložili papírové košíčky. Pečeme při 180°C asi 25 min. Přeji dobrou chuť.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.