Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Karneval chutí zažijete na výstavišti v Ostravě

Dub 1330 Autor: Redakce

Roláda z telecího hrudí s jarní nádivkou a bylinkovými noky opečenými na přepuštěném másle, jehněčí s bylinkovou krustou na fazolovém ragú a pečenou červenou řepou nebo třeba třešňový závin v listovém těstě s praženými mandlemi a vanilkovým krémem. I tyto speciality budou připravovat mistři kuchaři přímo na výstavě KARNEVAL CHUTÍ.

karneval chuti ostravaPestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářské show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 10. – 12. května 2013 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

Připraven bude bohatý doprovodný program a soutěže o zajímavé ceny. Několikrát denně bude probíhat kuchařská show s ochutnávkou specialit z projektu Czech specials a Jak šmakuje Moravskoslezsko. Celou show bude komentovat p. Lukáš Limprecht, viceprezident AHR ČR pro gastronomii a p. Mirek Horák, odborník na gastronomii. Nebudou chybět prezentace baristů, barmanů i degustace vín. 

jednohubky jako predkrmV pátek a v sobotu na jednom z pódií vystoupí známý kuchař, držitel několika prestižních ocenění, např. bronzové medaile na světové kuchařské olympiádě IKA Erfurt 2008 a bronzové medaile z The Emirates Salon Culinaire v Dubaji 2011, Vojtěch Artz, který bude vařit jídla z čerstvých ryb a mořských plodů.

Na akci nahlédnete do kuchyně vyhlášených restaurací – členů Asociace hotelů a restaurací ČR. Špičkoví kuchaři zde budou připravovat degustační menu. „Jídla budou připravovat nejlepší kuchaři, kteří u nás vaří. To je zárukou kvality a vysoké úrovně. Ochutnáte klasickou českou kuchyni v moderním pojetí. Dozvíte se, jak pracují mistři kuchaři a také spoustu užitečných rad a tipů do Vaší kuchyně,“ řekla manažerka výstavy Ing. Drahomíra Vicherková.

Na své si přijdou chuťové buňky návštěvníků také v další sekci, kde budou připravovat své speciality různé restaurace z Moravskoslezského kraje. Součástí všech menu bude vždy buď česká specialita, nebo specialita Moravskoslezského kraje.

jednohubkyLákat budou i lahůdky na stáncích výrobců a prodejců – sýry, vína, pamlsky, káva, čaje, koření, pekařské, cukrářské, mléčné a řeznické výrobky. Ochutnat budete moci nejrůznější drinky a nápoje.

V neposlední řadě studenti hotelových škol připraví slavnostní prostírání na různé příležitosti. Návštěvníci se budou moci zapojit do hlasování o nejhezčí úpravu prostřených tabulí.

Zajímavostí bude i výstava historických jídelních lístků z 20. století. Spoluorganizátorem akce je Asociace hotelů a restaurací ČR, partnerem akce je CzechTourism, Czech specials, Moravskoslezský kraj, Jak šmakuje Moravskoslezsko a město Ostrava.

Další informace týkající se výstavy:

Otevírací doba:
pátek – sobota: 10:00 – 18:00 hod.
neděle: 10:00 – 16:00 hod.
Vstupné:
Dospělí: 50,- Kč
Důchodci, studenti, děti, ZTP: 30,- Kč
Hromadný vstup pro ZŠ (minimálně 20 osob): 20,- Kč

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Čvc 2020>>
PÚSČPSN
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
události

Přidat na Seznam.cz

Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist