Jak na carpaccio z červené řepy?
Carpaccio je označení pro pokrm nakrájený na tenké plátky v syrovém stavu. Jeho původ hledejme v Benátkách. Originální se připravuje ze syrového hovězího masa pokapaného majonézovou omáčkou, ale lez ho připravit z různých surovin. Oblíbené je například z lososa, tuňáka nebo různé vegetariánské formy ze zeleniny a ovoce.
V tomto článku vám představíme carpaccio z červené řepy. I z tak obyčejné suroviny lze připravit luxusní pokrm jako je carpaccio. Příprava není příliš náročná, ale musíme počítat s dlouhou dobou na odležení, proto carpaccio chystáme už den předem. Samotná příprava zabere asi 20 minut, ale řepu je nutné nechat odležet alespoň 12 hodin.
Recept na carpaccio z červené řepy
Pro 4-6 osob budeme potřebovat: 2-3 červené řepy (ne moc velké), 150 gramů kozího sýra, hrst piniových oříšků. Na marinádu: 100 ml olivového oleje, 3 lžíce pomerančového džusu, 2 lžíce bílého vinného octa, 2 lžíce květového medu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru krupice a na dochucení zázvor, tymián, sůl a pepř.
Nejdříve nakrájíme na tenká kolečka červenou řepu, kterou jsme si předem očistili a oloupali. V tomto případě platí: čím tenčí tím lepší. Dále svaříme v hrnci ocet s cukrem, ke kterému přidáme ostatní ingredience (olivový olej, džus, vinný ocet, med, sojová omáčka). Zázvor nastrouháme a vymačkáme z něj šťávu, kterou přidáme k marinádě. Do takto připravené marinády vložíme plátky řepy a necháme alespoň 12 hodin marinovat. Pokud máme čas, můžeme nechat marinovat až 2 dny.
Po odležení naservírujeme carpaccio na talíř. Plátky řepy pěkně rozložíme, posypeme kozím sýrem a piniovými oříšky, které jsme předem nasucho opražili na pánvi. Carpaccio podáváme s bílou bagetou nebo jen tak samotné.
Věřte, že tento pokrm zachutná každému, a vy ho budete připravovat ke každé vhodné příležitosti. Hodí se jako předkrm nebo jako chuťovka k vínu.
Dobrou chuť
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.