Domácí levandulová limonáda
Pěstování levandule není věda. Krom úžasně dekorativního keříku pak dostaneme na zahrádce také velmi svěží vůni středomoří. Krom toho má levandule velmi široké použití v lékařství i kuchyni. Zkuste náš dnešní recept na výbornou levandulovou limonádu! Nyní, kdy je levandule v plném květu a pomalu začíná odkvétat, je ten správný čas ji využít. Díky levanduli bude mít limonáda nevšední barvu i chuť a díky citronu navíc pozitivní letní osvěžení.
- 1,25l vody
- lžíci levandulových květů
- 20dkg cukru (nebo méně podle chuti)
- 200ml citronové šťávy (šťáva z asi 4 větších citronů, ale můžete dát méně)
Postup:
Ve 250ml vody svaříme levandulové květy a cukr (necháme přijít k varu a asi dvě až tři minuty povaříme na mírném plameni). Pak přecedíme přes sítko a nalijeme do džbánu, kam přidáme (po zchladnutí) zbytek vody a citronovou šťávu. Poté dáme vychladit, ozdobíme a podáváme.
Recepty na další limonády najdete zde.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.