Čokoládový muffin s červenou řepou
Asi se budete divit, ale těsto lze připravit z čerstvě uvařené, ale i nakládané řepy. Muffinky jsou báječné samy o sobě. Jejich čokoládová chuť je podpořena úžasnou barvou. Že je v nich řepa nepoznají ani nejmlsnější jazýčky. Muffiny zdobte šlehačkou, máslovým krémem a pokud chcete zdravější variantu, zkuste krém z tofu.
200 gr červené řepy
200 gr pšeničné hladké mouky
200 ml rostlinného oleje
100 gr kvalitního kakaa holandského typu
250 gr třtinového cukru
3 vejce
1 prášek do pečiva
Postup: Použijeme sterilovanou řepu a rozmixujeme nebo dostatečně dopředu uvaříme 1 větší řepu. Tu oloupeme a nakrájíme na kostky a rozmixujeme.
Troubu předehřejte na 180 °C a formu na muffiny vyložíme košíčky.
Smícháme všechny sypké ingredience. Rozmixovanou řepu přendáme do šlehače, přidáme olej a vejce a prošleháme. Následně opatrně přisypáváme směs suchých ingrediencí.
Vznikne tužší těsto, které vršíme do košíčků asi 1 cm pod okraj. Pečeme asi 40 minut. Vždy zkusíme špejlí, zda je těsto propečené i uvnitř dortíčku. Upečené přendáme na mřížku a po vychladnutí nazdobíme.
Náš tip: Do pečených dezertů, ale také třeba do domácích majonéz, nepoužívejte olivový olej a už vůbec ne nefiltrovaný. Je totiž příliš aromatický a mění chuť výsledného produktu.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.