Beskydská rýže
Rýže se zapečenými rajčaty.
Budeme potřebovat následující suroviny:
rýže
sůl
podravka
pepř
4 stroužky česneku
čerstvá bazalka
máslo (na vymazání pekáče)
brokolice
1-2 pórky
zakysaná smetana
rajčata
vejce
sýr (300g)
Nejprve si předvaříme na polovinu rýži, přiměřeně osolíme a podle chuti přidáme koření, například podravku.Přidáme půl lžičky mletého drceného pepře, dále 3-4 stroužky česneku, který se rozetře s čerstvou bazalkou, celé promícháme.
Vše dáme do předem vymazaného pekáče a budeme přidávat následující suroviny.
Nakrájenou brokolici, pórek (1, nebo 2 slabší), který je promícháný s dvěma kelímky zakysané smetany. Připravíme rajčata, která vydlabeme a do nich vyklepneme vajíčko, okořeníme, navrch zasypeme sýrem, asi tak 300g .
pečeme 15 minut na 180 stupňů a dalších 15 minut na 250 stupňů.
Dobrou chuť !
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.