4 vaječné recepty, které by na vašem velikonočním stole neměly chybět
Vejce patří k Velikonocům stejně tak, jako tradiční velikonoční pečivo a pomlázka. Pakliže máte velikonočních vajec opravdu mnoho, je potřeba je také zpracovat. Přinášíme vám recepty na úžasné velikonoční recepty.
Brioška s pršutem a volským okem
Na výtečnou velikonoční snídani, případně svačinu si připravte něco lehkého a zdravého. Třeba obloženou briošku.
Na 6 porcí budete potřebovat:
– máslo
– ¼ hrnku čerstvého polníčku
– ¼ hrnku čerstvé rukoly
– 2 lžíce citronové šťávy
– 2 lžíce olivového oleje
– sůl, pepř
– 6 velkých vajec
– 12 tenkých plátků pršutu
Postup: Rukolu a polníček pořádně propláchněte a smíchejte obojí v misce. Zakapejte šťávou z citrónu a olivovým olejem. Osolte, opepřete. Mezitím si na pánvi osmažte briošku. Ještě teplou ji pomažte máslem, obložte rukolou, polníčkem a přidejte plátek pršutu. Na pánvi si připravte volské oko. Položte jej na obloženou briošku a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť.
Grilovaný chřestový salát s volským okem
Dopřejte si lehkou večeři nebo oběd, který jednoznačně potěší vaše chuťové pohárky.
Na 6 porcí budete potřebovat:
– ¼ hrnku extra panenského olivového oleje
– 1 lžíci citrónové šťávy
– 1 lžíci dijonské hořčice
– sůl, pepř
– kilo chřestu
– 2 lžíce másla
– 6 velkých vajec
– 6 hrnků čerstvé rukoly
– ¾ hrnku nastrouhaného parmazánu
Postup: V malé misce smíchejte citronovou šťávu s olivovým olejem a dijonskou hořčicí. Přidejte sůl a pepř. Mezitím si předehřejte pánev a chřest na ni opečte, předehřejte si gril v troubě. Chřest vložte do větší mísy a zakapejte jej olivovým olejem s citronovou šťávou a dijonskou hořčicí. Posolte a popepřete. Vložte chřest na 5 minut do trouby.
Na pánvi rozpusťte máslo a připravte vejce ve stylu volského oka. Hotový chřest smíchejte s rukolou a naservírujte jej na talíř. Posypte jej parmazánem a navrch vložte volské oko.
Míchaná vejce s bramborovými chipsy
Není na světě snad nikdo, kdo by neměl rád míchaná vejce. My vám ale přinášíme opravdu netradiční recept.
Na 6 porcí budete potřebovat:
– 12 velkých vajec
– 4 lžíce vody
– 1 čajovou lžičku soli
– pepř
– 4 lžíce másla
– 10 brambor
Postup: Ve střední míse rozmíchejte vajíčka s vodou. Přidejte sůl a pepř. Mezitím oškrábejte a na tenká kolečka nakrájejte brambory. V malé pánvi rozpusťte máslo. Na rozpáleném másle opečte bramborová kolečka pěkně do zlatova. Na jiné pánvi si přichystejte míchaná vajíčka. Pro to, aby byla skutečně dobrá, vám postačí 4 minuty. Přendejte vajíčka i bramborové chipsy na talíř a dle potřeby osolte a opepřete. Můžete podávat.
Cuketová omeleta
Jaké by to byly Velikonoce bez omelety? Ta nesmí chybět zkrátka nikde.
Na 6 porcí budete potřebovat:
– 1 a ½ středně velké cukety
– 1 čajové lžičky soli
– 6 velkých vajec
– 1/3 hrnku feta sýru
– černý pepř
– 2 lžíce olivového oleje
Postup: Nastrouhejte cuketu a zbavte ji vody. Smíchejte ji v míse se solí a nechte ji odstát, aby se opravdu pořádně vysušila. Ve střední míse ji smíchejte se solí, pepřem, vejci a feta sýrem. Na pánvi rozpalte olivový olej a přidejte směs. Smažte ji po dobu 6-8 minut a poté opatrně obraťte. Po usmažení do zlatova opatrně sejměte z pánve a podávejte.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.