Šlehačková bublanina s borůvkami
Připravit bublaninu je tak jednoduché, že to zvládne opravdu každý. Pro někoho možná všední buchtu povznese smetana v těstě na vyšší úroveň. Neskutečně vláčná bublanina se stane vaším oblíbeným receptem. Krom borůvek můžete použít i jakékoliv jiné ovoce.
Budete potřebovat:
- 2 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 3 vejce velikosti M
- 1 smetanu ke šlehání (200-220 ml)
- 1 prášek do pečiva
- špetku soli
- na vrch asi 1 hrnek borůvek (může být i trochu více)
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Borůvky omyjte a nechte okapat. Všechny suroviny na těsto vyšlehejte a vlijte na vymazaný a vysypaný vyšší plech. Těsto rovnoměrně poházejte borůvkami.
Pečte asi 25 minut, doku nebude vrch těsta krásně zlatavý a těsto se nebude lepit na špejli. Podávejte vychladlé pocukrované moučkovým cukrem.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.