Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Šlehačková bublanina s borůvkami

Srp 1926 Autor: Redakce

Připravit bublaninu je tak jednoduché, že to zvládne opravdu každý. Pro někoho možná všední buchtu povznese smetana v těstě na vyšší úroveň. Neskutečně vláčná bublanina se stane vaším oblíbeným receptem. Krom borůvek můžete použít i jakékoliv jiné ovoce.

slehackova bublanina

Budete potřebovat:

  • 2 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 3 vejce velikosti M
  • 1 smetanu ke šlehání (200-220 ml)
  • 1 prášek do pečiva
  • špetku soli
  • na vrch asi 1 hrnek borůvek (může být i trochu více)

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. Borůvky omyjte a nechte okapat. Všechny suroviny na těsto vyšlehejte a vlijte na vymazaný a vysypaný vyšší plech. Těsto rovnoměrně poházejte borůvkami.

bublanina s boruvkami

Pečte asi 25 minut, doku nebude vrch těsta krásně zlatavý a těsto se nebude lepit na špejli. Podávejte vychladlé pocukrované moučkovým cukrem.

boruvkova bublanina

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist