Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Recepty z online kuchařky

Zář 1229 Autor: Redakce

Každá zkušená kuchařka mi dá jistě za pravdu, že odzkoušených receptů, které fungují, není nikdy dost. Už si pomalu, ale jistě začínáme zvykat kupovat kvalitní suroviny a jak se tak říká „smícháním dobrých věcí musí vzniknout dobrá věc“. To samozřejmě ne vždy platí, a proto je dobré mít nevyčerpatelnou studnici nápadů, rad a triků v kuchyni, které nikdy nezklamou. Právě proto jsme se porozhlédli napříč celým internetem a vyzkoušeli několik receptů z online kuchařek.

Zdaleka nejvíce nás zaujal nejeden recept z online kuchařky, kterou najdete na webovém portálu receptynakazdyden.cz, kde najdete několik kategorií a jídlo ze surovin, které máte zrovna doma, připravíte s neuvěřitelnou lehkostí, také díky fotopostupu.

Ani my jsme neodolali a vrhli jsme se na vaření. Také milujete jednoduché recepty, které jsou nejen lehké a časově nenáročné, ale navíc jsou úžasné a v konečném důsledku si pochutná celá rodina? Naším dalším parametrem při výběru bylo, aby pokrm byl zdravý a z běžně dostupných surovin. Nakonec z několika receptů padl los na Lilky na provensálský způsob.

Na lilky na provensálský způsob budete potřebovat
2 lilky (do průměru 8 cm)
1 lžíce žlutého polévkového koření
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíci bazalky
200 gramů sýru typu hermelín
100 gramů sýru beaufort
sůl a pepř, olivový olej

Postup přípravy:

Lilky dobře omyjte, pokrájejte podélně na asi 0,5 cm plátky, posypte solí a nechte je hodinu odležet, aby se zbavily hořké chuti a přebytečné vody. Vodu osušte papírovou utěrkou a lilky posypte kořením (nejlépe Knorr Aromat, bazalkou a pepřem) a ihned osmažte po obou stranách na rozehřátém olivovém oleji (stačí 4-5 lžic).

Každou vrstvu lilků namažte rajčatovým protlakem. Lilky vložte po vrstvách do žáruvzdorné nádoby střídavě se sýrem camembert pokrájeným na plátky. Na vrchu je posypte rozdrobeným sýrem beaufort a pokapejte olivovým olejem a dejte do předehřáté trouby zapéct (teplota 170 stupňů po dobu 25 minut).

Náš tip: Také máte nadúrodu cuket? Zkuste tento recept s nimi. Postup bude shodný, jen cukety nakrájejte na kolečka. Pokud se vám postup zdá příliš složitý, můžete cuketu nakrájet na kolečka, okořenit, dát na ní kousek sýra a rovnou zapéct. Během několika minut máte okouzlující předkrm, který je výborný teplý i studený.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2020>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist