Recepty z online kuchařky
Každá zkušená kuchařka mi dá jistě za pravdu, že odzkoušených receptů, které fungují, není nikdy dost. Už si pomalu, ale jistě začínáme zvykat kupovat kvalitní suroviny a jak se tak říká „smícháním dobrých věcí musí vzniknout dobrá věc“. To samozřejmě ne vždy platí, a proto je dobré mít nevyčerpatelnou studnici nápadů, rad a triků v kuchyni, které nikdy nezklamou. Právě proto jsme se porozhlédli napříč celým internetem a vyzkoušeli několik receptů z online kuchařek.
Zdaleka nejvíce nás zaujal nejeden recept z online kuchařky, kterou najdete na webovém portálu receptynakazdyden.cz, kde najdete několik kategorií a jídlo ze surovin, které máte zrovna doma, připravíte s neuvěřitelnou lehkostí, také díky fotopostupu.
Ani my jsme neodolali a vrhli jsme se na vaření. Také milujete jednoduché recepty, které jsou nejen lehké a časově nenáročné, ale navíc jsou úžasné a v konečném důsledku si pochutná celá rodina? Naším dalším parametrem při výběru bylo, aby pokrm byl zdravý a z běžně dostupných surovin. Nakonec z několika receptů padl los na Lilky na provensálský způsob.
Na lilky na provensálský způsob budete potřebovat
2 lilky (do průměru 8 cm)
1 lžíce žlutého polévkového koření
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíci bazalky
200 gramů sýru typu hermelín
100 gramů sýru beaufort
sůl a pepř, olivový olej
Postup přípravy:
Lilky dobře omyjte, pokrájejte podélně na asi 0,5 cm plátky, posypte solí a nechte je hodinu odležet, aby se zbavily hořké chuti a přebytečné vody. Vodu osušte papírovou utěrkou a lilky posypte kořením (nejlépe Knorr Aromat, bazalkou a pepřem) a ihned osmažte po obou stranách na rozehřátém olivovém oleji (stačí 4-5 lžic).
Každou vrstvu lilků namažte rajčatovým protlakem. Lilky vložte po vrstvách do žáruvzdorné nádoby střídavě se sýrem camembert pokrájeným na plátky. Na vrchu je posypte rozdrobeným sýrem beaufort a pokapejte olivovým olejem a dejte do předehřáté trouby zapéct (teplota 170 stupňů po dobu 25 minut).
Náš tip: Také máte nadúrodu cuket? Zkuste tento recept s nimi. Postup bude shodný, jen cukety nakrájejte na kolečka. Pokud se vám postup zdá příliš složitý, můžete cuketu nakrájet na kolečka, okořenit, dát na ní kousek sýra a rovnou zapéct. Během několika minut máte okouzlující předkrm, který je výborný teplý i studený.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.