Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Miniseriál cukroví: Ořechy

Pro 1917 Autor: Redakce

Do Vánoc sice zbývá ještě docela dost času, ale na pečení cukroví není nikdy brzy. To platí dvojnásob u našeho nejoblíbenějšího cukroví-ořechů, které musíte nechat rozležet těsto a upečené cukroví pak před i po naplnění. Dokonalé ořechové těsto, se kterým se krásně pracuje, protože se nelepí a k tomu salkový krém, který je jednoduchý na přípravu, a navíc neuvěřitelně dobrý a k ořechům jako dělaný. Zkusili jsme bez nadsázky desítky receptů, ale tento je prostě bezkonkurenční.

recept na orechy cukrovi

Na těsto budete potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 230 g moučkového cukru
  • 13 g kakaa holandského typu
  • 350 g másla
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 1 žloutek
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 2 kapky citronového oleje

Na krém budete potřebovat:

  • 1 plechovku Salka
  • 250 g másla

Navíc (pokud nemáte silikonovou formu na ořechy):

  • máslo na vymazání forem

Postup:

Všechny suroviny na těsto by měly být o pokojové teplotě. Vložíme je do hnětací mísy a ručně nebo pomocí robota vypracujeme hladké těsto, které následně zabalíme do potravinářské folie a dáme uležet do lednice nejlépe přes noc.

testo na orechy

Troubu předehřejeme na 150 °C. Z těsta odlamujeme malé kousky, které vymačkáváme do připravených forem (těsta stačí jen malé množství, protože nabude a nevešel by se krém). Pečeme asi 15 minut.

recept na orechy

Upečené ořechy vyloupeme ještě za horka z formy a necháme vychladnout. Následně přendáme do krabice a necháme 3 dny odležet.

Den před plněním vaříme ve vodní lázni zavřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka-Salka. To bude trvat asi 5 hodin. Konzervu necháme zcela vychladnout a teprve poté otevíráme. Vychladlé Salko vyšleháme se změklým máslem v hladký krém, kterým plníme odleželé ořechy.

Náš tip: Na trhu seženete již zkaramelizované Salko. Krém z něho je ale poněkud tekutější a chuť o trochu jiná, než v případě doma vařené plechovky klasického Salka.

cukrovi orechy

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist