Medové řezy s mandlemi
Tyto řezy nám poslala paní Amálie z Berouna (posíláme jí knížku Receptář prima nápadů). Její rodina je miluje a dělá je vždy na speciální příležitosti. My jsme je také vyzkoušeli a dáváme jí za pravdu, že se jedná o delikátní zákusek. Řezy jsme po ztuhnutí nakrájeli na kostky, ty jsou dekorativní, dobré a navozují dobrou náladu.
Na těsto budete potřebovat
500g hladké mouky
200g třtinového cukru
200g másla
2 vejce
2 lžíce medu
1 prášek do pečiva
2 lžíce mléka
Na mandlovou posypku budete potřebovat
150 g rozsekaných mandlí
20g sezamových semínek
50 g třtinového cukru
80 g másla
2 lžíce medu
Na krém budete potřebovat
1 salko uvařené ve vodní lázni
¾ másla
Před začátkem pečení si dáme vařit tatra salko do vodní lázně. Aby zkaramelizovalo, vaří se asi 1,5 hodiny. Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, ze kterého vyválíme dva stejné pláty. Jeden upečeme na pečícím papíře (asi 20 min na 150°C, dokud těsto nezezlátne). Druhý plát si nachystáme na plech a posypeme mírně vychladlou mandlovou posypkou. Tu nachystáme tak, že opražíme mandle, sezam, přidáme cukr, máslo a med. Plát s posypkou dáme péci dozlatova.
Až salko i pláty těsta vychladnout. Salko dáme do misky spolu s povoleným máslem. Z těchto surovin vyšleháme výborný krém, kterým slepíme oba pláty.
Náš tip: Práci si velmi ulehčíte, pokud koupíte salko již zkaramelizované. Jeho cena je stejná jako klasického salka.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.