Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Mandlové košíčky

Úno 2120 Autor: Redakce

Drobné pečivo se dělá nejen na Vánoce, ale také na jiné významné události. Hlavní výhoda dnešního receptu na košíčky je v tom, že si je můžete upéct předem a pak kdykoliv naplnit.

madlove kosicky

Na toto lahodné cukroví budete potřebovat:

  • 200g hladké mouky + trochu na vysypání formiček
  • 100g másla + trochu na vymazání formiček
  • 60g mletých mandlí
  • 50g moučkového cukru
  • 2 žloutky

Na krém:

  • 250ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200g změklého másla
  • 200g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce likéru (nejlépe mandlového)

Na ozdobu:

  • tmavou čokoládovou polevu
  • sekané loupané mandle

Postup: Z ingrediencí vypracujeme na pomoučněném vále těsto, které poté zabalte do potravinářské folie a dáme ho odpočinout do lednice. Předtím, než začneme plnit formičky, předehřejeme troubu na 150°C, horkovzdušnou na 130°C. Vymastíme si formičky a poté začneme z těsta oddělovat kousky, které vložíme do formiček.  Dávejte pozor ať je na všech místech stejné množství těsta.  Až budete mít hotovo, dejte je na plech a pečte do zlatova. Po vyndání nesmíte čekat, až vychladnou, ale musíte je ihned a to ještě horké vyklopit ven z formiček.

Než vyklepnuté košíčky vychladnou, i můžete připravit krém. Na ten za stálého míchání svařte mléko s moukou. Poté, co tato směs zchladne, do ní vešlehejte žloutek. V misce utřeme máslo s cukrem a po lžičkách do něj přidáváme vychladlou mléčnou směs. Výsledný krém pak dochuťte likérem podle vašich chutí. Košíčky je nejlepší plnit až před podáváním a využijte k tomu cukrářský, nebo potravinářský sáček, u kterého odstřihnete malý roh. Poté už jen dozdobte čokoládou a mandlemi a je hotovo.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2024>>
PÚSČPSN
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
události