Co s přebytečnými bílky? Zkuste pusinky!
Bílkové pečivo je lehké, hříšně sladké a doslova také světoznámé. My ho děláme pokaždé, když nám zbydou bílky. Ty můžete dokonce použít i rozmrazované. Jde o velmi jednoduchý recept a výsledek je zaručený, protože je část cukru nahrazena škrobem a nejde tak o přeslazený „tlamolep“. Zkuste to také.
Budete potřebovat:
- 4 bílky ze středně velkých vajec
- 200 g krupicového cukru
- 1 lžíci bramborového škrobu
- 1 lžíci octa
- špetku soli
Postup:
Bílky se solí vyšlehejte do tuhého sněhu. Přidejte cukr a škrob, dobře zašlehejte. Pak už jen zlehka zašlehejte ocet. Bílkovou hmotou naplňte zdobící sáček. Na plech s pečícím papírem pak stříkejte malé kopečky. Z tohoto množství budete mít 2 plné plechy. Pečte v předehřáté troubě na horkovzduch na 150 °C asi 10 minut. Pak dosušte asi 30 minut při 100 °C. Skořápky musí být po upečení světle narůžovělé, pevné, křupavé a hříšně lehké.
Ačkoliv jde o trvanlivé pečivo my ručíme za to, že moc dlouho nevydrží, protože se po něm hned zapráší. Pokud pár pusinek uchráníte, skladujte je v uzavíratelné krabičce v chladu a suchu. Můžete pak pohostit třeba nečekanou návštěvu.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.