Besan Ladoo
Většinu z nás už asi v receptech nepřekvapí použití mouky celozrnné, špaldové, pohankové… A co takhle mouka cizrnová? Je velmi výživná a vhodná pro bezlepkovou dietu. Obsahuje důležité minerály a vitamíny. Chutí připomíná oříšek. Používá se hlavně v indické kuchyni, hodí se pro přípravu sladkých jídel, placek, na zahušťování. My pro vás máme recept na indickou sladkost Besan Ladoo. Příprava je velmi jednoduchá a určitě touto netradiční pochoutkou oslníte.
Recept na Besan Ladoo
110 g másla
125 g cizrnové mouky
1 vrchovatá lžíce mletých ořechů (lískové, vlašské, mandle)
1 vrchovatá lžíce strouhaného kokosu
½ lžičky mleté skořice
80 g moučkového cukru
Postup: V rendlíku rozpustíme máslo, vmícháme cizrnovou mouku a za stálého míchání 10-15 min. pražíme, dokud se směs nerozvoní. Směs necháme vychladnout a poté do ní vmícháme všechny zbylé ingredience. Ze směsi tvarujeme kuličky, které můžeme obalit v sezamových semínkách, mletých oříšcích či praženém kokosu.
Komentáře k článku
Anna Laksova 8.12.2014 (09:05)
Zkusila jsem tenhle recept o víkednu a děti s manželem se o něj doslova poprali. Jednoduché, rychlé, ale úžasně dobré!