Banánový chlebíček
Jak zužitkovat přezrálé banány? Zkuste neodolatelný banánový chlebíček (v originále Banana Bread), který už začíná být oblíbený i u nás. Není příliš sladký, ale o to vláčnější a voňavější. My ho bereme rádi třeba na piknik nebo jen tak k nedělní kávičce. Příležitost si vždy najdeme, zejména, když jsou doma flekaté banány, které už by nikdo nejedl. Právě ty jsou totiž k přípravě tohoto dezertu nejlepší. Recept je na klasickou formu srnčího hřbetu (cca 20 x 15 x 8 cm).
Budete potřebovat:
- 4 menší přezrálé banány
- 200 g hladké mouky
- 80 g celozrnné hladké mouky
- 1 lžičku jedlé sody
- 140 g třtinového cukru
- 3 vejce vel M
- 100 ml oleje
- špetku soli
- 50 g sekaných vlašských ořechů
- 50 g čokolády na kousky
- Dále: oříšek másla na vymazání formy
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Srnčí hřbet důkladně vymastěte máslem. V mixéru rozmixujte banány s vejci a olejem, přidejte všechny ostatní suroviny krom ořechů a čokolády. Směs rozmixujte v tužší, ale ještě tekuté těsto, do kterého nakonec ručně přimíchejte nasekané ořechy a čokoládu (my jsme použili 2 figurky z kolekce ze stromečku). Těsto vlijte do formy a dejte do trouby asi na hodinu, dokud povrch nebude tmavohnědý a těsto se nebude lepit na špejli. Nechte chvíli chladnout ve formě a následně vyklepněte na mřížku. Podávejte pocukrované nebo jen tak.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.