Internetový hobby magazín

Menu

Dům

Nejnovější články

Kulinářské možnosti plynových grilů

Čvn 1218 Autor: Redakce

gril levne elektroV dnešním článku si představíme plynové grily. Ty se totiž stávají čím dál oblíbenějšími proprietami, které nesmí chybět na žádné zahradě. Grilování je navíc rychlý a velmi zdravý způsob úpravy masa.

Grilovat ale můžete také houby, zeleninu, ovoce a podobně. Zahradní plynové grily navíc můžete pořídit v nespočtu modelových řad, takže si vybere opravdu každý. Rozhodovat by měla cena, ale také materiál a velikost grilu. Běžně už dnes grily mají možnost uzení masa, vyhřívaných plotének na udržování masa teplého a podobně. Ovšem plynové grily nepatří jen a pouze na zahradu. Využijete je i na terasách a balkonech. Není vždy nutností pořizovat levné minigrily na dřevěné uhlí. S plynovým grilem odpadá kouř a nutnost složitého zatápění a odstraňování popelu. Podtrženo sečteno, grily na tuhá paliva jsou už dávno překonány.

Výhody plynových grilů

Já osobně spatřuji hlavní výhodu v tom, že z grilu vyndáte dokonale čisté maso nebo jiné pochutiny. Nikde neulpívá popel a podobně. Navíc je gril okamžitě připraven k použití. Jednoduše se rozhodnete grilovat a na nic nečekáte, otočíte knoflíkem a grilujete. Velmi výhodné také je, že můžete regulovat teplotu, a tak bez problému připravovat také maso v celku, které pak nakrájíte na tenké plátky. Právě tak se dá připravovat například delikátní hovězí pupek.

Hovězí v kuse-ideální na plynový gril

Říká vám něco flank, hanger nebo flap steak? Že ne? Pak o hodně přicházíte. Jedná se totiž o maso s pravidelně směrovanými vlákny a mramorováním z hovězího pupku. Pokud hovězí pupek koupíte z českých chovů, pak se téměř jistě nebude jednat o maso vyzrálé. Český pupek se ale výborně hodí jako ovar nebo do omáček. Pokud seženete maso ze zámoří, především z Argentiny, pak můžete pupek použít na grilování.

Maso nenakládejte, opečte ho a pak ho vložte do misky s trochou kvalitního olivového oleje, nahrubo nasekanými čerstvými bylinkami podle chuti a plátky česneku či šalotky. Nechte několik minut odpočinout, pak osolte hrubozrnnou mořskou solí a opepřete čerstvě mletým pepřem. Kdo jednou zkusí, nechce jinak!

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Kvě 2019>>
PÚSČPSN
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist