Avokádový koktejl s pistáciemi
Avokádový koktejl s pistáciemi obsahuje velmi žádané omega mastné kyseliny. Je vhodný pro všechny, kteří jsou během dne v rychlém tempu pracovního nasazení, dodává totiž energii. Recept je z knihy Domácí bylinkář. Pistácie považuje ájurvédská a blízkovýchodní medicína za lék posilující celé tělo. Tradiční čínská medicína věří, že mandle povzbuzují správnou činnost jater a především ledvin. Přídavek avokáda, konopného a lněného oleje koktejl obohatí celou řadou omega mastných kyselin.
50 g pistácií (plus několik ořechů na ozdobu)
1 malé avokádo, bez pecky, oloupané a rozčtvrcené
1 lžička konopného oleje
2 lžičky lněného oleje
šťáva z ½ citronu
čerstvá šťáva z 6 řapíků celeru
čerstvě mletý černý pepř podle chuti
špetka soli
3–4 čerstvé bazalkové listy
malé množství minerální vody
Postup
Všechny přísady kromě minerální vody v mixéru nebo kuchyňském robotu dohladka rozmělněte. Přidejte tolik minerální vody, aby se koktejl dal nalévat. Podávejte ve sklenicích; nápoj posypte nakrájenými pistáciemi.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.