Sektival 2018: oslava sektu proběhne v restauracích po celé České republice
Skvělá šumivá vína v kombinaci s vybranými delikatesami dle doporučení Davida Krále, dvojnásobného mistra České republiky v sommelierství – to je Sektival, tradiční festival sektu, který letos proběhne již ve svém třetím ročníku.
Vloni se do Sektivalu zapojilo přes 40 restaurací v Praze, Brně, Ostravě a Plzni, letošní ročník slibuje účast více než sedmdesáti gastronomických podniků po celé České republice, například v Hradci Králové, Jihlavě, Domažlicích, Litoměřicích či Pardubicích. Návštěvníci se mohou těšit na speciální degustační sektivalová menu, ke kterým vybral vhodná šumivá vína David Král, dvojnásobný vítěz soutěže BOHEMIA SEKT – Trophée Sommelier.
Například v plzeňské restauraci Le Bistro si milovníci bublinek a špičkové gastronomie pochutnají třeba na hovězím diamond muscle steaku s omáčkou z brandy, se kterým se snoubí Bohemia Sekt Prestige rosé brut. Pražská restaurace Rebellion do svého menu zařadí singapurského soft shell kraba v kombinaci se sektem Chateau Radyně extra brut. Ostravský restaurant La Futura láká kupříkladu na hovězí líčka dušená v portském víně se sklenkou Chateau Belveder doux a variace domácích raviol s Bohemia Sektem Prestige brut. V některých restauracích budou nabízena také tapas menu.
„Cílem Sektivalu je představit chuťovou rozmanitost šumivých vín milovníkům špičkové gastronomie. Každý doušek sektu ještě lépe vynikne v kombinaci s vhodně zvoleným pokrmem, proto jsme pečlivě ochutnávali každé menu, abychom poskytli návštěvníkům tohoto festivalu ty nejlepší zážitky,“ říká David Král. Menu restaurací budou již brzy zveřejněna na sektival.cz, kde bude také možné jednoduše sjednat rezervaci. Sektival se koná od 18. května do 3. června 2018.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.