Domácí mátová limonáda
Do velkého džbánu dám hrst čerstvě utržené a omyté máty a kolečka pomeranče, citronu či jiného oblíbeného citrusu + vymačkám i trochu citrusové šťávy (vůbec nevadí, když se do džbánu dostanou k malé kousky dužiny, naopak limonáda je chutnější). A pak už jen zalít studenou vodou a dát do chladničky aspoň na chvíli vyluhovat.
Před podáváním se dá doplnit ještě kostkami ledu. Poté co limonádu vypijeme, tak mátu a citrus nevyhodím, ale stále doplňuji do džbánu novou vodu a vyrábím další limonádu. Podmínkou je mít džbán stále v chladu. Vydrží to na cca 7 – 10 dnů. Pak mátu a citrus vyměním, džbán vymyju a celý postup opakuji.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.