Internetový hobby magazín

Menu

Výběr masa

Nejnovější články

Úvodní stránka Diskuze Vaření Výběr masa

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  Phillip a poslední změna proběhla před 1 rokem, 8 měsíci.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #14273

    Sabina

    Dobrý den, zaujal mě váš seriál o mase. Maso nevařím, ale v restauraci si ho dám ráda.  Neřeším tedy, čeho si při nákupu masa všímat. Stejně by mě ale zajímalo, proč je důležité, aby zvířata neměla před porážkou fyzickou zátěž?

    #14274

    Redakce
    Správce

    Dobrý den. Velmi stručně řečeno jde o to, aby si zvířata před porážkou zachovala běžnou hladinu svalového glykogenu a adenosin-tri­fosfátu (ATP). ATP je pak složitými biochemickými reakcemi po usmrcení zvířete přeměňováno na kyselinu mléčnou a kyselinu fosforečnou. Tím dochází k okyselení svaloviny, což nemají rády všudypřítomné bakterie a jsou tak zachovány předpoklady pro správný průběh zrání masa.

    #28764

    Martin
    Účastník

    Maso je na tom pak jinak chuťově?

    #31512

    Phillip
    Účastník

    Nejsem si jistý, ale pak asi víc smrdí, ne? ..nebo je nahořklé?

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (celkem z 4)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

 

 

<<Zář 2019>>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist