Internetový hobby magazín

Menu

Výběr masa

Nejnovější články

Úvodní stránka Diskuze Vaření Výběr masa

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 hlasy) se naposledy zapojil uživatel  Phillip a poslední změna proběhla před 10 měsíců, 3 týdnů.

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (z 4 celkově)
  • Autor
    Příspěvky
  • #14273

    Sabina

    Dobrý den, zaujal mě váš seriál o mase. Maso nevařím, ale v restauraci si ho dám ráda.  Neřeším tedy, čeho si při nákupu masa všímat. Stejně by mě ale zajímalo, proč je důležité, aby zvířata neměla před porážkou fyzickou zátěž?

    #14274

    Redakce
    Keymaster

    Dobrý den. Velmi stručně řečeno jde o to, aby si zvířata před porážkou zachovala běžnou hladinu svalového glykogenu a adenosin-tri­fosfátu (ATP). ATP je pak složitými biochemickými reakcemi po usmrcení zvířete přeměňováno na kyselinu mléčnou a kyselinu fosforečnou. Tím dochází k okyselení svaloviny, což nemají rády všudypřítomné bakterie a jsou tak zachovány předpoklady pro správný průběh zrání masa.

    #28764

    Martin
    Participant

    Maso je na tom pak jinak chuťově?

    #31512

    Phillip
    Participant

    Nejsem si jistý, ale pak asi víc smrdí, ne? ..nebo je nahořklé?

Prohlížíte 4 příspěvky - 1 ze 4 (z 4 celkově)

Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.

 

 

<<Lis 2018>>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
události
Spolupracujeme:
Odběr novinek


Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist