
Čas brambor
S barevným podzimem přichází radostný čas sklizně. Dřív byly jednou z hlavních plodin pěstovaných na našich polích brambory. Dnes si je sice můžeme koupit v supermarketu, ale jistě nechutnají tak dobře, jako ty […]
Internetový hobby magazín
S barevným podzimem přichází radostný čas sklizně. Dřív byly jednou z hlavních plodin pěstovaných na našich polích brambory. Dnes si je sice můžeme koupit v supermarketu, ale jistě nechutnají tak dobře, jako ty […]
Čekanka sice není v našich končinách příliš známou, ale vezte, že v jiných zemích se na jídelníčku objevuje velice často. Například ve Francii se tato zelenina připravuje na mnoho způsobů. […]
… a možná ho někdy zkrášlí i nějaká ta jinovatka nebo slaboučká námraza. Typickými plody pro tento čas jsou různé druhy dýní, tykví, zelí, ořechů, sběr semen pro další sezónu […]
Cibule je jednou z nejrozšířenější zeleniny v kuchyních po celém světě. Přípravu mnoha pokrmů si bez ní jednoduše nedovedeme představit. Její typická výrazná chuť a vůně k vaření zkrátka neodmyslitelně patří. Své využití […]
U velké většiny z vás bychom na zahrádce určitě nalezli rajčata. Víte ale, jak s nimi správně zacházet? A jaké jsou všechny různé možnosti zpracování? V dnešním článku se pokusíme vám pomoci ve […]
Černý kořen je neobvyklá kořenová zelenina, známá také pod názvem hadí mord španělský. Tento starší název vznikl z italského pojmenování pro tuto rostlinu. Přestože nemá stálé místo na našem jídelníčku, […]
Od semínka se staráte o svá rajčata či jinou zeleninu? Pak jistě víte, jak dokáže celou úrodu zkazit některá ze zákeřných nemocí nebo plísní, které ji napadají. Jednou z těch […]