Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Zdravá bezlepková buchta s ovocem

Kvě 2118 Autor: Redakce

Sladkostí máme kolem sebe opravdu velmi mnoho. Na sladkou chuť jsme zvyklí. Ovšem sladit těsto se dá i ovocem nebo třeba xylitolem, který má tu výhodu, že nemá nahořklou chuť a pokud ho použijete správné množství, ani nepoznáte, že ho těsto obsahuje místo klasického bílého řepného, nebo tmavého třtinového cukru. Pokud navíc místo vajec použijete 2 banány, bude buchta vhodná i pro vegany, kteří by s díky tuto dobrůtku odmítli právě kvůli obsahu vajec v těstě. V tom případě ať vás ale ani nenapadne těsto osladit medem. Ten totiž vegani také nejedí.

rebarborova buchta

I zdravé dezerty mohou skvěle chutnat. Foto: Jana Šťastná, Príma receptář

Na malý pekáček (asi 20×20 cm budete potřebovat):

  • 1 hrnek (200 ml) rýžové mouky
  • 1 hrnek čirokové mouky
  • ¾ hrnku rostlinného mléka
  • ¼ hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 2 lžičky sladidla (nebo 2 lžíce čekankového sirupu)
  • 1 prášek do perníku

Dále budete potřebovat:

  • ovoce dle libosti, my jsme použili hrušku a rebarboru

Postup:

Hrušku nakrájejte na tenké plátky, rebarboru na menší kousky a odložte stranou. Ze všech zbylých surovin dobře vymíchejte těsto, které by mělo mít konzistenci takovou, aby se dalo nalít na pečícím papírem vyložený malý pekáček. Na těsto navršte ovoce a malinko zamáčkněte, aby se při pečení nepřipalovalo. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.

Buchta je krásně vláčná a opravdu lahodná. My ji řadíme do kategorie zdravého mlsání. Díky své konzistenci se hodí i na cesty. Stačí ji nakrájet na kostky a nabalit s sebou do krabičky na nějaký výlet nebo třeba jako svačinu ke kávě do práce.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Kategorie
<<Lis 2022>>
PÚSČPSN
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
události
Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist