Vanilkové cupcakes s krémem z hořké čokolády a Pedro Dezertíky
Recept na jemné cupcakes s vůní vanilky se dá využít na všemožné dortíky s tím, že změníte krém a zdobení. Zejména děti ale budou nadšené lentilkovým sypáním. My jsme vyzkoušeli i gumové bonbony z řady Pedro a nemají chybu.
Budete potřebovat
Na těsto:
- 60 g másla
- 40 g cukru
- 1 vejce + 1 žloutek
- 30 ml mléka
- 100 g mouky (50 g hladké, 50 g polohrubé)
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- dřeň z 1/2 vanilkového lusku (případně vanilkový extrakt)
Na čoko ganache:
- 100 ml čerstvé smetany na šlehání
- 100 g hořké čokolády 70 %
Na krém:
- čokoládová ganache
- 200 g mascarpone
- 1 balení Pedro Dezertíků
Postup:
Nejprve si připravte čokoládovou ganache na krém. Je potřeba, aby se pořádně vychladila. V ideálním případě si ji nachystejte den předem a nechte ji chladit v lednici přes noc. Přichystáte ji tak, že přivedete smetanu téměř k varu, odstavíte a rozmícháte v ní nalámanou tabulku kvalitní hořké čokolády. Umístěte do lednice a nechte ztuhnout.
Předehřejte si troubu na 175 stupňů. V míse vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Přimíchejte vanilku, polovinu mouky, mléko, vajíčko a žloutek. Vše prošlehejte. Následně přidejte zbytek mouky s práškem do pečiva a solí, promíchejte. Těstem naplňte formičky a dejte do trouby na cca. 20 minut (otestujte špejlí). Nechte vychladnout.
Vyšlehejte čokoládovou ganache s mascarpone a pomocí cukrářského sáčku krémem ozdobte vychladlé košíčky. Dozdobte bonbony.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.