Vaječná pomazánka s červenou čočkou
Základem většiny pomazánek bývá máslo, pomazánkové máslo nebo třeba tvaroh. My jsme dnes ochutnali báječnou vajíčkovou pomazánku s červenou čočkou a můžeme ji jen a pouze doporučit. Příprava je velmi jednoduchá, chutná, výživově plnohodnotná. Vyměňte pro jednou paštiky, salámy a sýry a zkuste udělat tuto výtečnou letní pochoutku, která se hodí na chléb i ostatní slané pečivo. Velkou výhodou je, že se červená čočka nemusí namáčet, nenadýmá a pomazánce dodá krásně žlutou barvu (po uvaření není oranžová, ale do žluta).
Pro 4-6 osob budete potřebovat
- 80 g červené čočky (2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření)
- 4 vejce
- 3 sterilované okurky
- 1 šalotku
- snítku čínské nebo klasické pažitky nebo petrželové nati (hladkosrsté)
- 2 lžičky hořčice
- trochu soli a čerstvě mletého pepře na dochucení
Postup:
Červenou čočku uvařte klidně den předem podle návodu (propláchněte, zalijte vodou, přidejte koření a vařte asi 10 minut, slijte, nechte vychladnout). Uvařte vejce natvrdo (10 minut).
Do mixéru vložte okurky, šalotku a zelené bylinky, rozmixujte a přidejte zcela vychladlou čočku bez koření, oloupaná vejce, hořčici. Dochuťte solí a pepřem a mixujte, dokud nebude konzistence zcela hladká.
Podávejte nejlépe s celozrnným pečivem.
Náš tip: Pro zjemnění můžete přidat kousek (lžíci) másla o pokojové teplotě.
Komentáře k článku
Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.