Internetový hobby magazín

Menu

Vaření

Nejnovější články

Udíme a pečeme na grilu

Čvn 1224 Autor: Redakce

udirnaNa opravdu propracovaných grilech můžete bez problémů také udit. Pořídit si samozřejmě můžete i samostatnou udírnu. Vyuzené jsou velmi dobré obyčejné párky s větším obsahem masa nebo tzv. taliáni. Jedná se o druh uzeniny, která je hrubozrnná a vyžaduje pokud možno další tepelnou úpravu.  Právě udírny jsou proto jako dělané. Stejně tak si můžete vyudit kus masa. Velmi dobré je jehněčí maso, které ale bez problémů můžete v kuse připravovat i na plynových grilech. Vyžaduje totiž nižší teplotu a delší dobu přípravy, což právě plynové zahradní grily díky regulaci plamene bez problémů poskytují. Vraťme se ale k jehněčímu masu na grilu.

Jehněčí na grilu

Nebojte se experimentovat a kuřecí nebo hovězí steaky vyměňte za mladé jehněčí maso. Na steaky můžete použít zadní jehněčí maso, to je ale poměrně drahé. My jsme za vás vyzkoušeli přípravu předního jehněčího masa, resp. jehněčího plecka. Jedná se o přední nohu, kterou pokud možno kupte vcelku, tedy i s kostí. Klasickou úpravou je pečení v troubě, my se ale zaměříme na gril.

Jako začátečník můžete zkusit jehněčí kebab, kdy maso vykostíte a namelete (pro 4 osoby bohatě postačí 800 g mletého). Příprava je velmi jednoduchá. Stačí smíchat maso s vejcem a kořením  (1/4 lžičky chilli, 2 lžičky římského kmínu, lžička mletého koriadru, lžička tymiánu /lístky bez větviček/ a dále sůl a pepř podle chuti). mlete jehneciMaso je hezky mazlavé a směs dobře drží, pokud ji namačkáte na grilovací jehlu. Použít můžete i silnější špejle, které jste předem namočili do vody.

Pokud jste větší parta přátel, velmi oceníte jehněčí plecko na grilu. Nejprve ho ale musíte osolit a potřít rozmačkaným česnekem. Takto se maso naloží aspoň na týden do vodní lázně, aby zkřehlo. Pak už ho napíchnete a otáčíte na grilu. I tuto funkci totiž nabízejí kvalitní zahradní grily.

Komentáře k článku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

*
*

Nenalezeny žádné komentáře, buďte první, kdo článek okomentuje.

Odběr novinek

Přihlášením vyjadřujete souhlas se zpracováním osobních údajů.

TOPlist