Současná tvář keramiky
Hlína je fascinující materiál. Keramika je používána již od období mladého paleolitu a v dnešní době je díky různým chemickým příměsím opravdu nadčasovým materiálem. Klasicky se dělí na hrubou a jemnou. […]
Internetový hobby magazín
Hlína je fascinující materiál. Keramika je používána již od období mladého paleolitu a v dnešní době je díky různým chemickým příměsím opravdu nadčasovým materiálem. Klasicky se dělí na hrubou a jemnou. […]
Zná to asi každá kuchařka, koukáte do lednice, potom do spíže a marně přemýšlíte, co dnes těm hladovým krkům uvaříte. Kdo má stále vymýšlet nové recepty, aby své strávníky nenudil? […]
Že vám toto jméno nic neříká? O hodně přicházíte, protože se bezpochyby jedná o královnu gastronomie, která dokáže s grácií vykouzlit klasické recepty, stejně jako pohoštění pro větší skupiny lidí na […]
Těstoviny jsou jedno z nejoblíbenějších jídel nejen dospělých, ale především dětí. Navíc recepty z nich nejsou nijak složité, což dokládá ve svých receptech i královna gastronomie, kterou znáte z TV, Nigella Lawson. Ta […]
Halloween je svátek anglicky mluvících zemí a je stejně jako naše Dušičky potomkem prastaré keltské slavnosti. Přelom teplého a úrodného období do období chladu a nejistoty s sebou nesl mimo jiné […]
Hledáte něco, co zaručeně potěší vaše blízké? Třeba pod vánočním stromečkem? Jestliže chcete něco skutečně originálního a zároveň jedinečného a luxusního, zkuste sáhnout po knize, která byla vydána pouze v podobě […]
Houby jsou samostatnou skupinou podobně jako rostliny a živočichové. Neobsahují totiž zelené barvivo a živiny čerpají z organického substrátu. Vyšší houby (tedy ty, o kterých je řeč v tomto článku) jsou tvořeny […]